Top Gear presentator in ziekenhuis

‘The Hamster’ zwaar gewond

richard hammond.jpg

De leukste Top Gear presentator, 36-jarige presentator Richard Hammond, belandde vorige week woensdag na een ernstige crash in het ziekenhuis en wordt behandeld aan een hoofdtrauma in het ziekenhuis van Leeds.
Het ongeluk gebeurde tijdens opnamen voor Top Gear op een verlaten vliegveld vlakbij York waarbij men een nieuw Brits snelheidsrecord probeerde te vestigen met een door straalmotoren aangedreven auto, een zogenaamde Vampire, die ruim 300 mijl per uur kan bereiken. De krachten die tijdens dit soort snelheden worden bereikt zijn vergelijkbaar met die waaraan gevechtspiloten worden blootgesteld. Remmen is bij dit soort snelheden het grootste probleem. Een van de remparachutes van Hammonds Vampire was uitgevouwen, maar klapte dubbel op het gras waarna de wagen zich in het gras boorde.
Hammond kwam, toen de al gereedstaande ambulance arriveerde, nog wel even bij bewustzijn en klaagde over pijn in zijn onderrug. Hij moest uit het wrak worden gesneden. Daarna verloor hij het bewustzijn.Durfal Hammond, getrouwd en vader van twee meisjes, wil alles een keer geprobeerd hebben, en dan zijn dit soort risicio’s gewoon niet uit te sluiten. Volgens de berichten is ‘de hamster’ -zoals hij steevat door zijn collega’s Jeremy en James wordt genoemd – inmiddels uit de intensive care. De kans dat hij helemaal zal herstellen is groot.

Jeremy en James waren al eventjes bij hem op bezoek en Clarkson zei in een reactie: “I would just like to say how heartened Richard will be when I tell him just how many motorists and truck drivers on my way here wound down their windows to say they were rooting for him. Both James and I are looking forward to getting our Hamster back.”

0 Comments on “Top Gear presentator in ziekenhuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*