Top 3: lelijkste auto’s

Ugly GuppieTijdens mijn vakantierit naar zuid Duitsland had ik weer even lekker de tijd om de mooiste en lelijkste auto’s van dit moment te spotten. En ik moet eerlijk bekennen: als het gaat over nieuwe auto’s zijn er maar weinig echte huilers bij. Omdat modellen van verschillende fabrikanten meer en meer op elkaar gaan lijken – mainstream – worden ze ook minder uitgesproken. Da’s ergens wel jammer, want het is ook wel eens lekker te kreunen bij het zien van mislukt blik. Vandaag in ieder geval mijn persoonlijke lijstje van ahem-bolides. Daarbij uiteraard opgemerkt dat ook lelijkerds – zie Fiat Multipla – zeer gewild kunnen zijn.

1. Peugeot 4007. Toen Peugeot een jaar of twee terug meldde dat het met een SUV-achtige crossover zou komen, dacht ik nog: ‘Mmm, een Frans sausje over ‘stoer’ zou best wel eens aardig kunnen ogen.’ Maar na het zien van de eerste foto’s, heb ik hem heel stilletjes laten passeren. Toen zijn eh, vreemde, getraliede muil vorige week in mijn binnenspiegel opdoemde, deed ik hetzelfde en ging snel aan de kant. Merde, dat ding doet gewoon pijn aan je ogen. En dat is wat mij betreft totaal niet des Peugeots, van wie ik meer elegantie gewend ben. Erachter gaan rijden is in elk geval een aanrader. Zijn kont is tenminste nog een beetje het aankijken waard.

peugeot-4007

2. Audi Q7. Op de Autobahn uiteraard veel OOOO’s, het is bij mij altijd de sport om te raden welk model eraan komt. De led-lampjes in de ‘ogen’ zijn namelijk bij iedere Audi anders. De Q7 is wat mij betreft – op de A2 na – de meest mislukte Ingolstadter. Oke, het was de eerste SUV van het merk en wellicht was het even wennen. Groot en log is dan nog tot daaraan toe en kan best wat hebben – kijk maar naar een Range Rover bijvoorbeeld. Maar moest deze Audi-SUV nou echt lijken op een mammoettanker? Gelukkig hebben de OOOO’s het een beetje goed gemaakt met de facelift. En met de Q5.

Audi Q7

3. Suzuki WagonR. Gelukkig hebben ze ‘m vervangen door een iets prettiger in het oog liggend model – de Splash – maar als morgen alle Suzuki’s van het model WagonR onder de sloophamer terecht zouden komen, zou ik spontaan in klappen uitbarsten. Ongelofelijk, wat een mislukte doos op wielen. Daar schaam je je als designer toch rot voor? Terwijl de Suzuki’s het wel kunnen, kijk maar naar een flitsend ding als de Swift, al is die duidelijk geinspireerd op de MINI. Maar bij mij geldt dan: beter goed gejat dan slecht zelf bedacht.

Suzuki Wagon R

Dan nog een toegift: de ugly-prijs voor het hele oeuvre gaat wat mij betreft naar het merk SsangYong. Ik heb nog nooit een mooi model van dit Koreaanse merk gezien… Wat op zich dan ook weer knap is… πŸ˜‰

ssangyong

43 Comments on “Top 3: lelijkste auto’s

 1. Viola, jij bevestigt het vooroordeel over vrouwen maar weer eens: dat ze helemaal niets van auto’s weten, door een Q7 in dit rijtje te plaatsen. Vervang hem maar door de Fiat multipla

  • Oeeeeehhhh noem een Audi Q7 een lelijke auto (is een mening) en je bent meteen iemand die niets van auto’s weet. Jij komt nu over als een dom typje die andermans mening niet kan hebben. Vooral niet als het van een vrouw komt EN over auto’s gaat. Misschien moet je daar eens naar kijken. Lijkt me erg lastig in het dagelijks leven en in relaties. En vergeet niet: jij bent te gast op MIJN site. Als mijn mening je niet bevalt, staat het je vrij om elders te kijken, ergens waar iedereen het altijd met je eens is. Suc6

 2. Gelijk heb je, Viola. Ik vind de Q7 persoonlijk best mooi (de A2 daarentegen vind ik een schande), maar al die kleine mannetjes meteen hier die gelijk moeten hebben… en geen Engels kunnen… forelife, lol. Hiernaast wil ik graag de Daewoo Matiz toevoegen. Ew! Groetjes!

 3. Op het gevaar af dat ik voor iemand word versleten die niets van auto’s weet: Ook ik vind de Q7 niet mooi. Hij is vooral groot en bedoeld om indruk te maken op mensen die je toch niet mag. In mijn ogen dus een vrij onzinnig ding.

 4. Eigenlijk is zowat het gros van de nieuwe auto’s lelijk, al was het maar omdat ze spiegels hebben ter grootte van een dienbord.

 5. @KR: Wat ik al dacht: geen verstand van auto’s πŸ˜‰ Ik vind de Q7 lelijk omdat de verhoudingen wat mij betreft niet in proportie zijn. Het ‘lijf’ is te lang en daardoor lijkt hij fors.
  @Anthony: ja, grote ‘oren’ πŸ˜‰ Mijn Alfaatje heeft mooie kleine oortjes.
  @Rosa: heerlijk om vrouwelijke bezoeksters te hebben op mijn site. πŸ™‚

 6. Als we toch aan het generaliseren zijn: mij is opgevallen dat Q7-rijders in het algemeen ook geen bijzonder charmante verschijningen zijn. Dikbuikig, lomp en ongemanierd. πŸ˜‰

 7. Ik heb ook nog wel een toevoeging… al gaat het wel om een ‘vorig’ model… De vorige Opel Agila…! Die heeft zoveel weer van de suzuki wagon R… de nieuwe is overigens al een stuk beter

  ik vind het juist goed dat je de fiat multipla eruit hebt gelaten! die staat al in elk rijtje… en hij wordt ookal niet meer nieuw gemaakt…

 8. OK Viola, ik beken! Echt geen benul van auto’s. Ik moet er maar mee leren leven… :mrgreen:

  Ik vind de Q7 lijken op een vetgemeste stationwagen die te hoog op zijn poten staat.

  Overigens ken ik een Q7 rijder die niet voldoet aan je beschrijving van het stereotype Q7-rijder Eric! πŸ™‚
  Maar vaak heb je inderdaad gelijk.

 9. Goed lijstje.. ik wist niet eens dat die Q7 een auto was… valt die niet onder de categorie Tanks?

  ik mis nog de Dahatsju Materia.. en de Toyota Priapus.. dat zijn op dit moment de autos waarbij ik direct naar mijn zonnebril moet grijpen om een oogontsteking te voorkomen…

 10. Over lelijk gesproken:

  – Peugeot 3008, (trouwens dat geldt tegenwoordig bijna voor alle nieuwe Peugeots)
  – Mitsubishi i MiEV en de
  – Tato Nano.

 11. Ben ik totaal niet met je eens K.C. Afgezien van het feit dat ik zelf half Duits ben – en ik mijn moeder en mezelf bijzonder goed gelukt vind – vind ik Duitse mannen vaak bijzonder fijn om naar te kijken. Ik heb het dan wel over de huidige generatie, want met dikbuikige kleintjes heb ik ook niet zoveel. Maar ik ken zeer sportieve, goed geklede, lekkere en welgemanierde Duitsers hoor πŸ˜‰ Vooral dat goed gekleed en welgemanierd zijn: daar kunnen de Nederlanders vaak nog wat van leren.

 12. Ha! Ben ik het daar even eens met Viola en Klassieker rally wat betreft die Q7. Ik stel voor dat Q7 een synoniem wordt voor lelijk.

 13. Wat in hemelsnaam doet die q7 ertussen? Jaloers of gewoon een slechte smaak? Wat de andere betreft, zijn inderdaad lelijk…

  • Weer zo’n sukkeltje die je meteen van jaloezie beticht als je een andere smaak hebt dan zij.
   Wat zal ik doen, dit soort lui maar gewoon blokken? Het haalt het niveau van mijn site naar
   beneden. πŸ˜†

 14. @Klassiekerrally
  Don’t fool anyone, elke man kijkt naar het uiterlijk. Al was het maar ons onderbewustzijn.

 15. @ Viola: ik zou ‘m in dit geval negeren (met de klemtoon op de tweede lettergreep). Job uit zijn ongenoegen nog in vragende vorm, hetgeen ik nog relatief netjes vind ten opzichte van sommige andere reacties.

  @ Anthony: Zit in de genen he… Kunnen we niets aan doen. πŸ™‚

 16. Jezus is iedereen blind ofzo. Een Q7 is echt spuuglelijk. Het is een stationwagon die een SUV wil zijn. Helemaal gelijk over Ssangyong, nooit iets prettigs van gekomen. Die Peugeot heeft toch nog iets stoers. Maar mooi is anders.

 17. auto,s zijn nooit lelijk ..
  auto,s zijn nooit mooi ..
  en ook nooit gay of vrouwelijk ..
  of aggresief of mak ..
  dat soort eigenschappen zijn een auto vreemd ..

  tis eigenlijk net zo als “mensen met smaak” ..
  een volkomen abstract begrip ..

 18. Maar je kan een auto wel lelijk vinden. Of mooi. Of gay, of vrouwelijk, agressief of mak.
  Een Hummer vind ik agressiever lijken dan een Fiat 500. Maar hij is het inderdaad niet, daar heb je gelijk in…

 19. @Klassiekerrally ..
  die interpetatie van objecten noemt men smaak ..
  smaak is ALTIJD een proces van aanleren ..

  dus niet echt het genetische aantrekkelijkheids verhaal die een man en een vrouw voor elkaar kunnen voelen .. en dat uiten in mooi of lelijk ..
  maar louter abstractie ..

  probeer het maar eens met oosterse toonladders ..
  dan weet je precies wat ik bedoel ..

 20. Ik ben het helemaal met je eens.
  Daarom zul je mij ook geen grote larven zien eten. Of hersenen van een of ander beest.
  Of bloed drinken. Hoewel, vroeger vond ik bloedworst wel lekker bij m’n rode kool. Moet je m’n kinderen eens mee aan komen! Die rennen weg!

  Mij is aangeleerd een Q7 geen mooie auto te vinden (niet letterlijk, maar ik heb me door mijn omgeving laten beΓ―nvloeden). En ook dat ik spruitjes lekker vind is aangeleerd (dank je mam!)

  En vanwege hetzelfde proces zijn sedans in China geliefder dan hier. De omgeving heeft nou eenmaal bepaald dat een sedan nogal suf is. En een suv niet suf is… Helaas…

  Maar ik ben niet zo goed in dit soort analyses, dus ik kap er mee πŸ™‚

 21. @Klassiekerrally ..
  voor een gezond portie @Rick dos-achtige matpartij ben ik bij jou ook altijd aan het verkeerde adres he ..

  man man man .. zo komen we nooit boven de 100 comments ..

 22. 330 GTC zagato vind ik ook wel op niets trekken eigenlijk, net als de Q7, net als de SsangYyong, 4007, multipla, daihatsu (vul maar in), …

  Vroeger maakten ze véél mooiere auto’s, die betaalbaar waren. Nu kosten de weinige mooie auto’s een half miljoen euro ofzo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*