Test Freaks

cartoon Op zoek naar een nieuw navigatiesysteem? Kijk dan voordat je meteen gaat kopen eens op de site van Testfreaks. Deze site verzamelt productinformatie en reviews uit meer dan zestig landen en duizenden bronnen om jou het best mogelijke advies te geven. Je vindt hier allerlei elektronica, – waaronder dus GPS-systemen – en kunt meteen checken hoe de gebruikers ze beoordelen. Zijn er geen Nederlandse reviews, dan word je doorgelootst naar de site van Kassa, waarop dan wel weer iets in Hollands te vinden is. Of er zijn Engelse gebruikers-beoordelingen. Er is een ook een afdeling ‘expertbeoordelingen’, maar ik vind het altijd veel interessanter wat de mensen die er dagelijks in de praktijk mee werken van een systeem vinden. Je kunt uiteraard ook foto’s van de producten bekijken en video’s van hoe-ie-werkt.

tomtom

Mijn eigen TomTom Go 730 krijgt op Testfreaks overigens een dikke 9.5. Ik ben het daar niet helemaal mee eens: hij heeft me al een paar echt gewoon rechtsaf gestuurd terwijl ik toch echt linksaf moest. Op de afslag richting ring Utrecht als je van de A2 vanuit de richting A’dam komt en naar Bunnik wilt, gebeurde het. Daar maakt de afslag idd eerst een soort slinger naar rechts, maar ik moest niet rechtsaf slaan, wat Tom wel zei… Hij  corrigeerde het later wel. Zo van: ‘Neem de volgende afslag en dan weer terugrijden’. Jaja, zo kan ik ook navigeren. Ben wel benieuwd of Garmin nu echt beter is, dat hoor ik tenminste wel vaak. Kijk maar eens hier, dit apparaatje van Becker schijnt ook  een fijne te zijn. Helemaal 100% werken ze waarschijnlijk allemaal niet. Laten we het er maar op houden dat techniek nu eenmaal ook niet onfeilbaar is.
Overigens vraag ik me altijd af wie er nou tijd heeft om dit soort gebruikersbeoordelingen op te tikken… Je ziet het ook wel op auto-sites, mensen die hun ervaringen met een bepaald model tot in detail op het internet delen. Apart…, zeker een mannending 😉 Maar natuurlijk wel erg nuttig voor anderen, heren. Dank dus. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*