Spykers SUV

Sportwagen-merk Spyker maakt tegenwoordig ook BlingBling op super-SUV-gebied. Of je de SSUV Peking-to-Paris mooi vindt… oordeel zelf.

ssuv-spyker-halfvoor.jpg

Het eerste geluid dat ik maakte na de onthulling op de Autosalon van Geneve dit voorjaar was iets dat tussen een giechel en een snik inzat. De verhoudingen in overhang lijken volledig ‘off’, de wielkasten lijken een eivorm te hebben waardoor de grote wielen er vreemd in staan en zijn ‘gezicht’ lijkt op dat van een oude knar die zijn gebit is vergeten in te doen…

ssuv-spyker-halfachter.jpg

Wel spectaculair: de achterportieren openen, net als die van Mazda’s RX-8 in tegengestelde richting. Net zoals bij de sportwagens van Spyker bedien je de wagen door middel van veel bling-bling tuimelschakelaars.
De wagen wordt aangedreven door de zesliter W12 Audi-motor die werd opgefokt tot 500 pk. Een 6-traps automaat is standaard, tegen meerprijs bedien je ‘m met flippers aan het stuur. Hij spurt in 5 seconden van 0 naar 100 km/h en natuurlijk zijn de Aeroblade velgen standaard, evenals vierwielaandrijving. De prijs? €235.000 ex belastingen.

Nee, meneer Muller, dan zie ik toch liever dit… de C8 Laviolette. (Mooie naam trouwens). Actrice Sharon Stone mocht er een stuk of drie te water rijden voor de opnamen van Basic Instinct 2.

spyker_c8_laviolette.jpg

Of dit…, de C12 La Turbie

spyker_c12laturbie.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*