Luxe autoclub

Proeven van een grote selectie exclusieve sportwagens zonder ze daadwerkelijk te hoeven kopen. Voor leden van de in Antwerpen gevestigde club The Engine Room Challenge komen deze pk-dromen uit. Ik had een gesprek met bedrijfsleider en oud coureur Erik Groes.

engine room drie.jpg

Wat moeten we ons voorstellen bij The Engine Room?
Groes: “Het is in 1998 opgericht als een vijf sterren hotel voor auto’s. The Engine Room is een club van passionele autoliefhebbers die hun luxe en/of zeldzame wagens in ons speciaal geklimatiseerde en beveiligde pand aan de Antwerpse haven stallen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer gefaciliteerde business club, een platform voor netwerken en sociale contacten. Leden kunnen bijvoorbeeld feesten en events door ons laten organiseren in de verschillende ruimtes van ons pand.”

engine room merc.jpg

Wat houdt The Engine Room Challenge in?
Groes: “De Challenge is een kindje van The Engine Room. Mensen die een exclusieve sportwagen willen aanschaffen, laten zich daar vaak van weerhouden omdat zo’n auto extra kosten met zich meebrengt die per jaar tussen de €35.000 en €45.000 kunnen liggen. Met dit concept laten we de dromen van onze leden uitkomen doordat ze, tegen een fractie van de aanschaf van een exclusieve sportwagen, een jaar lang in meer dan vijftien verschillende exclusieve auto’s kunnen rijden. De wagens worden aangeschaft door de Challenge, die ook zorgt voor de stalling, het onderhoud, de belastingen en de verzekeringen van de wagens.
Leden kunnen bij ons kiezen uit twee soorten lidmaatschap: Gold en Platinum. Het Gold lidmaatschap kost €18.500 per jaar en in het kort komt het erop neer dat je hiermee acht weken en/of zestien weekends de tijd hebt om de wagens van je eigen keuze te ‘proeven’. Het Platinum lidmaatschap kost €26.500 per jaar en geeft recht op 10 weken en/of 22 weekends rijden in een sportwagen. Bij dit membership is bijvoorbeeld ook het brengen en halen van de wagen naar een door jezelf uitgekozen locatie inbegrepen. We hebben inmiddels een zeer mooie collectie wagens waaronder de Aston Martin DB9, Ferrari Enzo en F1 430 Spider, Porsche 997 Carrera 2 S Cabrio, een Mercedes MC Laren SLR, Lamborghini Gallardo, een Bentley Continental GT en een Spyker C8 Spyder.”

engine room twee.jpg

Wat bieden jullie de leden nog meer?
Groes: “De leden kunnen voorstellen doen voor de aankoop van nieuwe wagens, want we breiden onze vloot steeds uit met de nieuwste modellen. Er kan gebruik gemaakt worden van onze Engine Room Club voor vergaderingen, netwerken en feesten. Ze krijgen korting op toegang tot auto- en race-events en bij exclusieve restaurants, clubs en tophotels in de Benelux. Daarnaast organiseren we exclusieve uitstapjes en events. Bijvoorbeeld weekendjes toeren en dan logeren in de mooiste kastelen. Of trips naar fabrieken van autofabrikanten en naar 24-uurs races.”

engine room vier.jpg

Wat was het grootste struikelblok bij het opstarten van The Challenge?
Groes: “Het aankopen van de wagens is een grote investering. En we weten niet in welke tijdsspanne we het waar gaat maken. Maar we hebben een zeer gemotiveerd team dat druk bezig is om het allemaal voor elkaar te krijgen. Ons geheim? We combineren een uiterst creatieve aanpak met een hoge graad van service. We hebben de Formule 1 mentaliteit: we letten op de kleinste details. We proberen perfectie te benaderen in zowel auto’s als in de business unit als in onze keuken. Alles moet kloppen en net ietsje meer bieden.”

Hoe gaan jullie om met je klanten?
Groes: “Het draait allemaal om een persoonlijke benadering. Wij houden voortdurend vinger aan de pols: wat willen zij? Vervolgens passen wij ons aan hun wensen zodat ze zich hier helemaal thuis voelen. Het woordje ‘nee’ komt in ons woordenboek niet voor. Wij staan helemaal in dienst van onze leden. Dit niveau van service kom je overigens nog maar weinig tegen. Zelfs in dure restaurants wordt je bord tegenwoordig haast op tafel gesmeten. Wij bieden een concept waarbij mensen in hun kostbare vrije tijd tegen zo min mogelijk complicaties aanlopen, zodat ze zich volkomen kunnen ontspannen.”

1 Comment on “Luxe autoclub

  1. Mooi zo’n club met al die bijzondere auto,s
    Zo heb je in elk geval de mogelijkheid om in alle rust al die exclusieveauto’s goed te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*