Smart Fortwo in US: succes?

In januari 2007 maakte smart tijdens de NAIAS in Detroit zijn beursdebuut op US-territorium. En ik dacht: Ohw, als dat maar goed gaat… Ik ken de Amerikaanse voorliefde voor groot en comfortabel (heb er een jaar gewoond bij autoliefhebbers en heb er familie wonen) maar al te goed en zo’n klein humptiedumptie.. tja. Je moet ervan houden…

In elk geval start de verkoop van de Fortwo er in januari. En naar verluid zien de Amerikane vanwege de stijgende brandstofprijzen, groeiend stadsverkeer en milieubewustheid nu toch wel uit naar de komst van de smart. De eerste reacties naar aanleiding van de persintroductie waren al positief en er zijn in de VS al zo’n 30.000 bestellingen geplaatst voor een nieuwe smart! 
Sinds mei is er al een roadshow onderweg langs allerlei Amerikaanse steden; mensen konden er een proefrit in maken en de reacties waren enthousias en er meldden zich bovendien ruim 1.400 bedrijven aan om smart dealer te worden. Na een selectieproces zullen er in 2008 zo’n 70 smart centers in de VS zijn.
Daimler-topman Dr. Dieter Zetsche zei in elk geval: “Europeanen zijn enthousiast over de smart en we zien nu meer en meer dat ook Amerikanen dit enthousiasme delen”. (Het had me verbaasd als hij iets anders had gezegd, haha).

Hij sprak verder over de mogelijkheden van een grootschalige praktijktest in de VS met de smart fortwo met elektromotor, vergelijkbaar met een project dat momenteel in Londen loopt. Als hiervoor in de VS een partnerstad zou worden gevonden, kan een dergelijke proef ook daar worden gerealiseerd. Hoewel ik absoluut geen fan ben, wens ik smart in elk geval veel succes in de US! (Dat rijmt, zie je? 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*