Slimme Mini’s

Het blijven slimme marketeers, die van MINI. In de afgelopen week lagen in grote steden enorme MINI-dozen bijΒ de vuilnis. Dat maakt nieuwsgierig. En dan dat opschrift: voor 99 euro per maand heb je d’r eentje voor je deur staan.

Mini doos

Of hij dan ook echt in zo’n giga doos bij je wordt afgeleverd is natuurlijk de vraag. Ik moet er niet aan denken: al dat karton dat je dan weer met een Stanley-mes moet bewerken om ‘t in de papierbak te kunnen dumpen… πŸ˜‰ Daar ben je met zo’n doos wel een uurtje zoet mee.

mini voor 99 euro

Het is in ieder geval een ludieke manier van reclame maken. Kijk hier naar een filmpje van passanten.

11 Comments on “Slimme Mini’s

 1. Volledig ongeschikt als verhuisdoos. Pak er maar eens een vol met boeken. Niet te beuren!!!

  MINI heeft in elk geval wel een goed reclamebureau in de arm genomen. Dit soort acties zorgt voor een bult free publicity. Geniaal. Om jaloers op te worden zelfs!

 2. En die prijs zal bovendien alleen gelden voor de Mini One 75 pk en niet voor de Cooper die in die doos gezeten zou moeten hebben. De mijne kost mijn werkgever trouwens een kleine 500 euro per maand, exclusief brandstof.

 3. Eric, wat shocking! 500 euro per maand voor een MINI? Is dat een Cooper S Works ofzoiets? Ongelofelijk dat je werkgever (wie is dat ook alweer?) dat doet.

 4. Ehm, dat is full operational (maar je kunt er vanuit gaan dat afschrijving daar toch het grootste deel van uitmaakt) op basis van 30.000 kilometer per jaar (standaard bij ons) en het is een heel erg standaard Cooper (airco wil ik niet en op grotere wielen rijdt’ie alleen maar minder leuk). De hoge restwaarde zorgt ervoor dat het leasebedrag (ruim) binnen de 500 euro valt, want de meeste van mijn collega’s betalen bij voor auto’s met een vergelijkbare of zelfs lagere catalogusprijs.
  Wat ik bedoel te zeggen: die 99 euro per maand is natuurlijk een onzinprijs. Als je een absolute basis-Mini voor 18.000 euro koopt en je oude auto inruilt voor 8.000 euro dan vermoed ik dat er na en jaar of vier netjes 99 euro per maand te hebben betaald nog altijd een mille of acht op de lat staat (het inruilbedrag dat je minimaal voor je Mini mag verwachten). Dan heb je dus niets, terwijl je begon met 8 mille (de inruil van je eigen auto). Ach, sluit je toch gewoon weer een lening af voor de volgende. πŸ˜‰
  Een auto – wat voor auto dan ook – voor 99 euro per maand is een illusie waar veel mensen kennelijk toch nog voor vallen. Dat is waarschijnlijk ook de enige reden dat er nog nieuwe auto’s aan mensen met een ‘normaal’ inkomen worden verkocht. Ga je rekenen dan weet je dat je het eigenlijk niet kan betalen.
  Oh ja, een Cooper S Works doet in de lease iets van 900 euro…

 5. Ik ben blij dat het niet aan mij ligt dat het rekensommetje niet op lijkt te gaan πŸ™‚
  If it looks too good to be true, it usually is. Da’s hier dus wel heel erg van toepassing.

 6. Ja, if it quacks like a duck and looks like a duck, it’s usually a duck. πŸ˜‰ Maar je gaat hierdoor wel kijken/berekenen of het haalbaar is. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. En daar is het de reclamemakers om te doen, toch?

 7. En we hebben het er weer over. Zoals een oud-werkgever altijd zei: “Het maakt niet uit HOE er over je geluld wordt, ALS er maar over je geluld wordt.”
  Op persoonlijk vlak ben ik dat overigens niet met hem eens πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*