Save the Nürburgring! Kerstgroet van Sabine

Mismanagement teistert het voortbestaan van de Nürburgring, inmiddels is de situatie zo nijpend dat coureur- en hotelvrouw Sabine Schmitz er in haar Kerst- en Nieuwjaarsgroeten aan refereert:

Sabine Schmitz was in 1996 de eerste vrouw die de 24-uurs race op dit beroemde Duitse circuit – dat ook wel de Groene Hel wordt genoemd – won. Met Johannes Scheid deed ze dat het volgende jaar nog eens dunnetjes over, met een BMW M3. Schmitz heeft er anno 2010 al meer dan 20.000 rondes op de Nürburgring opzitten. Ieder jaar komen er 1200 bij, omdat ze ook de Ringtaxi bestuurt. Ritjes Ringtaxi bestaan uit een ronde in de BMW M5 als passagier. Dat je hier heel anders uit stapt dan na een normaal taxiritje van het station naar je hotel moge duidelijk zijn, de 20 kilometer lange ronde wordt in racetempo afgelegd. Coureur Hans Joachim Stuck chauffeurt ook wel eens. Ik heb zelf ook wel eens op de Nurburgring mogen rijden, hier de column die ik erover inklopte.

2 Comments on “Save the Nürburgring! Kerstgroet van Sabine

  1. De Nordschleife. Ik ben echt niet snel bang en schat mezelf in als een redelijk goede autorijder (tja, wie niet? zegt dus niks…), maar om heel eerlijk te zijn durf ik dat openbare circuit nog steeds niet alleen op.
    Ben wel eens als passagier in een getunede Elise (daar is ‘ie weer) meegeweest, en het was geweldig!
    Dit circuit is met recht legendarisch te noemen en het is dan ook ‘zum Kotzen’ wat er aan flauwekul naast het Grand Prix circuit gebouwd is.
    Ik zal er niet rauwig om zijn wanneer dat weer allemaal met de grond gelijk gemaakt wordt, en de schoenmaker zich weer bij z’n leest gaat houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*