Salon van Geneve 2011: een voorproefje

header-geneve2011

Beursbezoek is voor mij altijd een soort feestje: overal blinkend moois spotten dat wellicht in de toekomst op onze wegen te bewonderen zal zijn. Hier alvast een klein voorproefje van modellen die ik komende week in Geneve absoluut ‘live’ wil gaan zien.

De Lamborghini Aventador LP-700-4 ontstond uit een samenwerking met Boeing en is door de vele koolstofvezel-delen niet alleen significant lichter, maar ook 70% stijver dan zijn voorganger de Murcielago.

Lambo-Aventador1

Hij heeft een 6.5 liter V12 aan boord die de auto voorziet van 690 pk en 690 Nm trekkracht. Hij sprint in 2.5 seconden naar de 100 km/h en heeft een duizelingwekkende topsnelheid van .. km/h.Lambo-Aventador2

Lambo-Aventador-int

Het snelste poezenbeest ooit: deze Jaguar XKR-S is de snelste in serie geproduceerde Jag en spint in minder dan 4,5 seconden naar de 100 km/h.

Jaguar-XKR-S-1

Jaguar-XKR-S-2

Hij krijgt al die kracht uit een 5.0 liter Supercharged-V8 die voor deze gelegenheid is opgevoerd naar 550 pk. Het maximum koppel ligt op 680 Nm. Jammer van die opvallende strijkplank op zijn derriere overigens, een verzonken spoiler had ik – denk ik – mooier gevonden bij dit model. Ik ga het dinsdag zien…

Volkswagen komt – tot mijn verbazing – met een nieuwe Golf Cabrio. Het verhaal was altijd dat de Eos voortaan de cabriofeesten voor zijn rekening zou nemen, maar nu wordt er toch weer een (kleiner) model met stoffen dak geproduceerd.

Golf Cabrio1

Golf Cabrio3

 Hij is afgeleid van de driedeurs Golf en heeft een verlaagde daklijn en scherpere hoek in de vooruit. Hij is er tzt met een keuze uit zes motoren.

Golf Cabrio-int

Het kleine, Italiaanse supercar-merk Pagani zal zijn nieuwe wervelwind, de Huayra, showen op Geneve. Het woord dat je uitspreekt als ‘waira’ betekent God van de Wind en het gaat hier om de opvolger van de Zonda.

Pagani-Huayra

De uit koolstofvezel opgetrokken Huayra heeft als standaardhart een 700 pk sterke 6,0 liter V12 van AMG, maar je kunt ook voor het sporthart met 730 pk kiezen.

pagani-huayra2

Pagani-Huayra-int

Sinds ik een paar jaar geleden op bezoek was bij de gebroeders Wiesmann in Dulmen, vlak over de grens in Duitsland, ben ik fan. De heren zullen het wel jammer vinden dat er nu al foto’s van hun nieuwe concept uitgelekt zijn, maar wellicht krijgen ze daardoor (nog) meer aandacht. Hij ziet er (zie hieronder) namelijk superfraai uit! Details volgen…

Wiesmann concept1

Wiesmann concept2

Uiteraard ga ik ook kijken bij de BMW Vision ConnectedDrive, de nieuwe Audi A3 die tot nu toe alleen nog maar in tekening verscheen, de vierwielaangedreven, vierzits Ferrari FF, de Renault Scenic waarvan ook al foto’s uitlekten en waarvan het ontwerp onmiskenbaar Van Den Acker-trekken vertoont etc. etc. etc. Later meer dus!

6 Comments on “Salon van Geneve 2011: een voorproefje

 1. Toepasselijk logo van de Geneva autoshow voor een Carwoman! Graag je vrouwelijke hoogtepunten (op met name automobiel vlak).

 2. Ja, hoe vind je dat dan, superlogo he?! Ik ga zeker mijn tips geven, heb veel moois gespot! Maar je weet ook dat mijn smaak niet altijd even vrouwelijk is he? (Heb nog nooit een vrouw zien kwijlen bij een Pagani in ieder geval) 😉

 3. Wat zou hier psychologisch achter steken? Associëren vrouwen de naam Pagani met paling? Wel eens een aflevering gezien van Startrek en van Klingons gehoord? Die man met die ribbels in z’n voorhoofd. Het dashboard van de Wiara door een Klingon ontworpen?

 4. De timing van dit salon is slecht !
  Met de problemen in het Midden-Oosten houdt
  men de knip op de beurs .
  Het zou 0lie-dom zijn om nu in auto’s te gaan
  investeren.
  Maar het blijft één grote show … and the show must go on . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*