Rem op uurwerkjes

Autoliefhebbers hebben meestal ook iets met horloges. En vele merken hebben een link met auto’s – of in elk geval een model dat is afgeleid of een ode is aan een auto of automerk. Zoveel horloges, zo weinig tijd 😉
Horlogemakers zijn dan ook altijd aan het racen om nieuwe constructiemethodes te ontdekken, vooral die gelinkt zijn aan de autoindustrie. Maar de laatste tijd wordt er fors geremd: kijk maar naar de Quattro Valvole CCM van het merk Meccaniche Veloci.

brembo-ccm-watch

De Italiaanse horlogemaker is namelijk gaan samenwerken met Brembo, de grootste naam in automotive remsystemen om dit bijzondere carbon-keramieken uurwerkje te kunnen produceren.

brembo

Deze speciale editie is gemaakt van een mix van carbon-fiber en keramiek, hetzelfde materiaal dat tegenwoordig wordt gebruikt voor de remmen van race – en sportwagens. In remmen is dit spulletje goed voor duurzaamheid, lichtheid en vormvastheid. In het horloge geldt dat ook en bovendien ziet het er cool uit om je pols. Ieder horloge heeft vier individuele automatische uurwerkjes die er – volgens de makers – uit zien als een vier cilinderkopppen.

brembo2

Hij is te koop in vier verschillende kleurstellingen en rondom zit een titanium-kroon. Het bandje is van rubber en alligatorleer. Kosten? Ongever 15.000 US dollar.

11 Comments on “Rem op uurwerkjes

 1. Welk merk heeft zijn cilinders op die manier gegroepeerd? De kleppen per cilinder misschien. Persoonlijk vind ik het fantasieloze uurwerkjes. Stop er 4 bij elkaar en een l*lverhaal erbij en dan 15000 Euro er voor vragen. Mooi zeg, wil ik ook! 😉

 2. Dat zal een gevalletje marketingtaal zijn inderdaad 🙂 Maarre… wat let je om dat ook te doen? Ik vind het idee van carbonfiber en keramiek wel aardig, maar ik zou gewoon 1 uurwerk willen en niet vier; wordt te klein om op te kijken.

 3. Huh? Heb je wel goed gelezen VBH?

  Nee, ik ben totaal niet van de horloges of andere tierelantijnen. Ik ben geen kerstboom 😉

  • Nee, helemaal niets. Heb het geprobeerd met ringen, maar die laat ik dan weer na het handen wassen liggen in toiletten…

 4. Een mooi horloge vind ik ‘t enige acceptabele sieraad voor een man. Ben er dan ook helemaal gek van, maar heb (nog) geen budget 🙂
  Mocht ‘t ooit zover komen, dan wordt ‘t een klassieker: een Heuer Monaco. Als Steve McQueen ‘t al cool vond, wie ben ik dan om daar aan te twijfelen?

 5. Ohw ja een Heuer Monaco. De allereerste waterdichte horloge met een vierkante kast. Het liefst met een blauwe wijzerplaat. Ik heb altijd een horloge om. Ik heb er wel een stuk of acht.

 6. Inderdaad bij voorkeur met de blauwe wijzerplaat. TAG Heuer maakt tegenwoordig ook nog wel aardige horloges. Met name hun prototypes kunnen best interessant zijn.
  Een Jaeger LeCoultre Reverso heeft ook al eens op m’n verlanglijst gestaan, maar is daar inmiddels van verdwenen 🙂

 7. Als iemand geintresseerd is… Als eerste en vooralsnog enige dealer van nederland van Meccaniche Veloci heb ik deze gave horloges te koop in mijn winkel. Wisten jullie al dat er ook een Quattro Valvole in aluminium en titanium is? En dat voor “slechts” € 2739.00. Van dit merk zijn er ook hele mooie andere horloges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*