Prada goes Greased Lightning

It’s Greased Lightning! Af en toe kom ik hier op Carwoman weg met een flinke vleug pure mode. Vandaag ontdekte ik bijvoorbeeld dat drie obsessies Miucca, ontwerper bij Prada, inspireerden tot het ontwerpen van een speciale lijn schoenen voor voorjaar/zomer 2012: vrouwen, hoge hakken en auto’s. Het resultaat: hooggehakte sandaaltjes in de pastellerige autokleuren uit de fifties met hakken die lijken op klassieke Cadillac-achterlichten. En lakstiletto’s in felle kleuren red-hot-red en racinggreen versierd met een ‘uitlaatpijp’ waaruit vlammen schieten. Er zijn zelfs flipflops met vlammetjes.

In de folder een aantal fraaie foto’s van modellen bij auto’s en een klassiek Amerikaans tankstation, geschoten door de beroemde fotograaf Steven Meisel. Persoonlijk vind ik het altijd erg jammer dat de modellen niet wat vriendelijker kijken, maarja, dat is blijkbaar not done in de modebranche. Bang voor rimpeltjes soms? 😉

Bij wijze van auto-ornamenten prijken voorop de pastelsandaaltjes bloemen- en strikjes. De schoenen maken deel uit van de op de vijftiger jaren geinspireerde collectie waarin je ook blousjes en rokjes met auto-prints vindt, bandeau-topjes, autohandtasjes en jurkjes à la Marilyn Monroe.

De Prada-sandaaltjes verschijnen zodra het cabrio-weer is in de winkel en dragen al net zo gevlamde prijskaartjes vanaf 1450 dollar. Hoeveel het in euri is kun je zodra de collectie arriveert zien in Prada’s Nederlandse e-store, klik hier.

(bron: New York Times).

4 Comments on “Prada goes Greased Lightning

  1. Elke lady mag met deze hakken op mijn bagagedrager! (16 jaar pas) Haha, troffeevrouw wordt je niet door deze schoenen :P! ben je pas al je bij the dying breed hoort 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*