Porsche Cayman Rrrrrrr….

Mijn favoriete Porsche is vernieuwd en debuteerde gisteren op de LA Car Show. Hij kreeg de letter โ€˜Rโ€™ achter zijn naam geplakt en dat staat voor Respons en Raffinement, maar ook vooral voor Raceprestaties.

Carwoman-Porsche Cayman R-drive

Wat mij betreft staat die R voor een hoop katachtig gespin ๐Ÿ˜‰ De nieuwe coupรฉ met middenmotor – hier in gifkikkerkleur – ging op dieet en viel 55 kilo af, weegt nu 1295 kg en levert 10 pk meer dan de Cayman S. Hij heeft een aangepast sportonderstel voor een nog scherpere besturing en wordt aangedreven door een verbeterde 3,4-liter zescilinder, die 330 pk levert.

Carwoman-Porsche Cayman R-back

Ik vraag me altijd af wat er aan prefectie nog verbeterd kan worden…. de Cayman S was al zo super… Wellicht ga ik het binnenkort beleven.

Carwoman-Porsche Cayman R-drive-b

Koop je deze droom op vier wielen in standaarduitvoering, dan is hij voorzien van handgeschakelde zesbak die het samendoet met achterwielaandrijving. Hij sprint van – naar 100 km/h gaat in 5 seconden. Ben je fan van de PDK, dan kies je voor de 7-traps Porsche Doppelkupplung waarmee je een tiende seconde sneller optrekt. Topsnelheid van de handgeschakelde is 282 km/h en hij drinkt gemiddeld 9,7 liter op de 100 km.

Carwoman-Porsche Cayman R-int

Een kleine kritische noot over het interieur: entschuldigung meine Herren, maar die rode accenten vloeken echt met de groene… Het is geen kermis!

Carwoman-Porsche Cayman R-detail

De nieuwe Porsche Cayman R is in Nederland leverbaar vanaf februari 2011. Prijzen: 95.800 euro voor de handgeschakelde versie en 97.500 euro voor de PDK.

Carwoman-Porsche Cayman R-front

8 Comments on “Porsche Cayman Rrrrrrr….

  1. Was al een het wachten tot het moment waarop deze op je site zou verschijnen :).
    Wel spijtig dat het om net hetzelfde recept gaat als bij de Boxster Spyder. Het interieur (ook bv ontbreken van ‘instrumentariumkoepel’) is exact hetzelfde. Beetje voorspelbaar. Maar zal wel een fantastische rijmachine zijn.

    “die rode accenten vloeken echt met de groeneโ€ฆ Het is geen kermis!” Maar straks wel kerstmis! ๐Ÿ™‚

  2. Als ik dan links en rechts die speciale Miss Piggy karateslag mag uitdelen… ๐Ÿ˜‰ Nee, ik zou deze Rrrr dan wel in een ander kleurtje bestellen. Groen voor een auto, tja… of het moet een MG zijn in British Racing Green..

  3. Ik denk niet dat je veel van deze wagens gaat tegenkomen—-toch niet in deze kleur !
    Mensen die zoveel geld aan een auto kunnen besteden , zullen nog wel wat geld over hebben voor een extra-laagje-verf !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*