Porsche Boxster

Gisteren een heerlijke Porsche Boxster-dag gehad op het oude militaire vliegveld van Gross Dolln in de buurt van Berlijn.

viola-porscheboxster (2).jpg

We reden er eerst vanuit Berlijn over zo’n 200 km heen. Ik reed met een dame van een lifestyleblad uit Finland, Ulla. En Ulla kreeg het als eerste ooit voor elkaar om mij doodsangsten te doen uitstaan in een Porsche…

viola-ulla-porscheboxster (2).jpg

Ulla nam het niet zo nauw met schakelen en dus reden we 30 km/h in z’n zes en 240 km/h in z’n drie. Nu kan de auto iets hebben; hij is zeer vergevingsgezind. Maar toen we (door mijn verkeerde navigatiekunsten) verzeild raakten op lange kinderhoofdweggetjes en Ulla daar in z’n twee met 120 overheen scheurde en ik de bomen aan weerskanten rakelings aan me heen zag schieten heb ik haar heel voorzichtig wat aanwijzingen gegeven… Ze liet een keer of acht de motor afslaan bij het keren en invoegen in de file leverde ons tot vier keer toe boos getoeter op… En mij maagpijn! Is toch een kunst om de koppeling rustig te laten opkomen en rustig gas te geven…. Gelukkig vond ze zelf ook dat het niet zo lekker ging ;-))De training bestond uit een demonstratie van alle (veiligheids)systemen, dus gingen we op het circuit met 240 km/h vol op de ABS. Deden we een slalom op tijd (die ik won, yeah!) en oefenden we het rijden van ideale lijnen en uitwijken op een nat parcours met de stabiliteitssystemen aan en uit. De auto is superstabiel en daarnaast zeer comfortabel. Ik zou hem zo voor dagelijks gebruik willen hebben! De ‘trainingsdag’ was erg leuk, al mag het van mij wel wat uitdagender. In het najaar neem ik deel aan een ‘echte’ Porsche training. Die overigens ook gewoon toegankelijk is voor publiek. Kijk maar hierop en klik vervolgens op activiteiten, daar vind je alles over de Porsche Driving School.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*