Pon Porsche 60 jaar!

In 1949 tekende Ben Pon een contract met Porsche: hij werd hun allereerste importeur. Vandaar dat ik gisteren naar een fijn feestje mocht in het Leusdense. Op het Pon-park in de chique (inmiddels) partylocatie het Koopmanshuis werden we niet alleen getrakteerd op lekkers voor het mondje, maar ook lekkers voor de oogjes: een eerste kijkje naar de speciale jubileum-uitvoering van de 911 4S Coupe waarvan er maar 15 gemaakt werden.
60-jaar-editie-porsche

Verder werden de oortjes ook gestreeld door een toespraak van oud Porsche designer, de Nederlander Harm Lagaay die overigens een sterk Duits accent blijkt te voeren, dat krijg je als je in Duitsland blijft wonen. Leuk om in beeld en geluid een presentatie te krijgen van Porsche door de jaren heen.
De jubileum Porsche, die speciaal voor de Nederlandse importeur werd gemaakt, kreeg herkenbare details zoals de exclusieve exterieurkleur Diamantzwart metallic (diamant voor het 60-jarige diamanten ‘huwelijks’feest), een zwart lederen interieur met allerlei mooie details in meteoorgrijs. De gelimiteerde en genummerde modellen kregen bovendien dit bijzondere logootje in de dorpels dat oplicht als je het portier opent.

60-jaar-pon-porsche2
(Sorry voor de kwaliteit van deze foto, het ging niet helemaal lekker met het licht…)
Daarnaast staat op z’n gespierde derriere de merknaam Porsche vermeld, een verwijzing naar de eerste modellen waarop tot 1973 de merknaam op deze manier werd gevoerd.

60-jaar-editie-kont

60-jaar-porsche-uitlaat

60-jaar-porsche-velg

Uiteraard kon ik het niet laten om toch even te melden dat ik de Cayman nog steeds de mooiste Porsche vind. In S-uitvoering, in wit met beige leder. Dat wordt mijn volgende auto, ik beloof het hierbij plechtig. De directeur van Porsche Nederland zat voorheen in de financieringen, dus probeerde mij al meteen over te halen om een krabbel te zetten. Ik kreeg het er warm van… zal ik…? Nee, ik wacht nog even… πŸ˜‰

3 Comments on “Pon Porsche 60 jaar!

  1. Ik dacht al: ze gaat vast iets over de (in mijn ogen ook geweldige) Cayman zeggen πŸ˜†
    En ik ben heel benieuwd wanneer je over je nieuwe Porsche kan gaan schrijven. Hopelijk snel! πŸ™‚

    Er staat overigens nog een typo in je eerste zin: In 1949 tekende Ben Pon een contract met Porsche

  2. … des te sneller kun je toeslaan als je er dan uiteindelijk Γ¨cht eentje tegenkomt. πŸ˜‰

    Wit (zoals op die fotoreportage) met beige interieur staat je overigens fantastisch! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*