Pick me up

Van dit soort auto’s krijg ik nou het vrijheidsgevoel. Hond achterin en gaaaaan! De pick-up is up-and-coming in Noord Europa. Vooral bij paarden- en hondenvolk zijn ze al populair. Hier twee vernieuwde modellen:
Hij onderging onlangs een prachtige facelift waardoor hij weer jaren meekan: de Ford Ranger. Deze 4×4 kreeg onder andere een stoere en meer gestroomlijnde neus, een volledig vernieuwd interieur met betere, bredere stoelen, extra laad- en sleepvermogen en een compleet nieuwe common-rail dieselmotor, de 2.5 liter Duratorq TDCi met een nieuw common-rail brandstofinjectiesysteem. De motor is stiller, levert meer vermogen, 143 pk en een koppel van 330 Nm bij 1.800 tpm en is zuiniger in het gebruik. De nieuwe Ranger komt in december naar ons land.

ford ranger blogo.jpg

Ook Mitsubishi stuurde zijn pick-up, de L200 naar de plastisch chirurg. En ook hij werd er een stuk knapper op met zijn nieuwe, afgeronde neus die werd ‘gejat’ van de Pajero Evo, de Dakar-auto. Zijn 2.5 liter dieselmotor hoor je iets nadrukkelijker dan die van de Ranger. Hij doet het met 136 pk en 314 Nm bij 2000 tpm. Vind je dat te weinig, dan is er voor slechts €1000 euro nog een opvoerkit verkrijgbaar die de viercilinder opkietelt tot een vermogen van 165 pk en 410 Nm. De Mitsubishi L200 staat nu bij de dealer vanaf €29.802.

mitsu l200 (4).jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*