Honda’s Hondenauto

Het merk Hond(a) doet zijn naam eer aan en kwam op de Autosalon van Tokio eind vorig jaar met de eerste hondenauto ter wereld, de Wow!

honda wow.jpg

Deze MPV is speciaal ontwikkeld voor mensen die een hond op een veilige en hondvriendelijke manier willen vervoeren. De nieuwe Honda, die voorlopig Wow wordt genoemd – Wow staat voor het Engelse bow-wow of woef-woef – bevat een aantal snufjes speciaal voor de hond. Zo heeft de wagen zes plaatsen, verdeeld over drie zitrijen, waarbij de middelste rij is omgebouwd tot een hondenhok. Voor kleine keffers is het handschoenenvakje omgetoverd tot een hondenverblijf, verwarmd en compleet met waterhouders.

honda-wow-met hond.jpg

De vloer van de wagen is bedekt met hout zodat het gemakkelijk schoon te houden is. En in de achterdeur zit een vakje voor accessoires zoals de riem, borstels en poepschepjes.
Voorlopig is de Wow een conceptwagen die niet meteen in productie gaat. Maar dat het de Japanse autobouwer menens is met de plannen, blijkt uit de accessoires die nu al verkrijgbaar zijn: ingebouwde waterbakken, speciale veiligheidsgordels en speciale dekens die de bekleding beschermen tegen hondengeur en haren.

honda wow(4)methondje.jpg

0 Comments on “Honda’s Hondenauto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*