Peugeots toekomst – EX1 concept

Interessant voor het oog is deze nieuwe 100% elektrisch aangedreven conceptcar EX1 die Peugeot ter gelegenheid van haar 200-jarige bestaan bouwde.

Peugeot Concept 1

De tweezits roadster heeft een futuristische vormgeving en door zijn aërodynamische vorm, ultralichte structuur en de twee elektromotoren met een vermogen van maximaal 340 pk waarmee alle vier de wielen worden aangedreven zijn topsnelheden mogelijk. De auto is zelfs in staat om 1 G aan zwaartekracht te doorbreken en heeft daarmee al verschillende internationale, door de FIA erkende, records voor elektrisch aangedreven voertuigen over land gebroken. Deze records werden gebroken met een EX1 die werd bestuurd door Nicolas Vanier, een bekende Franse ontdekkingsreiziger en filmmaker (bekend van o.a. “Le Dernier Trappeur” en “Loup”).

Peugeot Concept 2

Ik vind het vooral fijn dat deze concept stylingkenmerken laat zien zoals we die in de SR1 concept ook al zagen, met een nieuw front en sportief lijnenspel. Dat beloofd beters voor de toekomstige productiemodellen. 🙂

Peugeot Concept 3

Zoals gezegd heeft de EX1 twee elektromotoren, één voorin en één achterin, die constant en direct beschikbaar koppel leveren van 240 Nm voor en achter.De bestuurder en passagier stappen in via tegengesteld openende portieren en nemen plaats in de kuipstoelen. De bestuurder zit laag bij de grond voor nog meer sensatie tijdens het rijden. Hij bestuurt de auto met twee hendels, die doen denken aan gimmicks uit vliegtuigen of de gamewereld.

Peugeot Concept 4

De bestuurder draagt hier een helm, maar het model is door het schermpje is de auto ook zonder te rijden. De EX1 moet de komst van Peugeots eerste elektra-auto Ion luister bij zetten, dus ik zal hem hoogst waarschijnlijk in Parijs ontmoeten volgende week. Ben benieuwd!

1 Comment on “Peugeots toekomst – EX1 concept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*