Peugeot Eco Cup – de Teams

Peugeot Eco Cup- logoToen de meeste van ons vanochtend nog in het mandje lagen, verzamelden de Nederlandse deelnemers aan de Peugeot Eco Cup zich bij het ANWB Testcentrum in Lelystad. De vier teams van twee personen kregen vandaag – als opmaat naar de zuinigheidsrace – namelijk tips & trucs om hun rijstijl nog economischer te maken. Hier een filmpje van Wouter.

Peugeot Eco Cup- de auto's

Deze tips van profs zullen de teams binnenkort hard nodig hebben, want komende zondag 28 en maandag 1 maart strijden tientallen teams uit 18 landen dus om deze felbegeerde Peugeot Eco Cup. De prijs is niet niks; de winnaar mag de auto waarin hij of zij rijdt, namelijk houden. Er zijn vier categorieen, ingedeeld naar type Peugeot: 207, 308, 3008 en 5008 en in iedere categorie zal dus een prijs vallen. Met een exact gelijk gewicht per model, vertrekken de 72 HDi-gemotoriseerde Peugeots (18 landen x 4 teams) zondagochtend uit Parijs en rijden over 1000 kilometer – op een enkele tank – met wat omwegen naar Geneve waar ze op maandagavond voor 23:00 uur moeten finishen. De prijsuitreiking vindt de volgende dag plaats op Peugeot stand tijdens de 80ste Autosalon van Geneve. Ik zal de Nederlandse teams tijdens deze dagen volgen in hun strijd om zo min mogelijk brandstof te verbruiken op dit traject en stel ze bij deze alvast aan jullie voor:  

Peugeot Team 207

Annemieke de Brave en Tom Smit zijn oom en nichtje en ze komen uit Purmerend. Ze zijn allebei Peugeot-rijders en hebben enorm veel zin om mee te doen in de 207. Annemieke: “Het is een hele eer en ik heb na onze eerste testkilometers van vanochtend allang in de gaten dat ik aan mijn Oom Tom een enorm ervaren rijder heb. Ik schat onze kansen dus goed in.”

Peugeot Team 308

Marianne en Hans Moen uit Purmerend doen mee aan de Eco Cup in de Peugeot 308. Ze rijden deze auto ook prive en tevens heeft Marianne haar eigen 106 die ze deelt met haar dochter. Marianne: “We kijken iedere keer wel naar andere merken, maar komen steeds weer op Peugeot uit.” Om de Eco Cup te winnen, heb je, volgens Hans, een beetje geluk nodig: “We doen ons best. In ieder geval is Marianne een kei in navigeren, dus dat streepje hebben we al voor.”

Peugeot Team 3008

De twee vrienden Tjalling van der Zee (r.) en Wieger Veenstra doen mee in de 3008. Ook zij zijn allebei al jaren overtuigde Peugeot-rijders en bovendien bloedfanatiek als het gaat om zuinig rijden. Tjalling: “Uiteraard hebben we de nodige teamgeest, maar uiteindelijk zijn we er wel om die auto te winnen.” Het stel maakt een goede kans, want ze zijn ook tijdens de dagelijkse ritten bezig met zuinig rijden. Tjalling: “Ik heb er zelfs Excel-sheets van gemaakt waarop ik mijn verbruik kan bijhouden.”

Peugeot Team 5008

Stefan en Joep Langeveld (r.) zijn broers en het enige duo dat prive geen Peugeot rijdt; Stefan heeft een Toyota Corolla Verso en Joep koestert zijn Volvo Amazone en rijdt dagelijks rond in een Renault Twingo. Voor deze Eco-strijd is hun partner de 5008. Stefan: “Ik wilde altijd al eens meedoen met zoiets, want volgens mij ben ik vrij goed in zuinig rijden. Of dat echt zo is, zal in vergelijking met anderen blijken…” 

Peugeot Teams

Met het organiseren van deze Eco Cup, wil Peugeot de automobilist laten zien hoe eenvoudig het is om zuinig te rijden. Dit kan voor een groot gedeelte bijdragen aan de vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Peugeot Teams2

De teams kregen de auto’s waarin ze gaan rijden deze week alvast te leen van Peugeots Experience Center zodat ze kunnen oefenen. Ik wens ze hierbij alvast veel succes en tot komende zaterdag. Dan zie ik de teams weer tijdens onze gezamenlijke vlucht naar Parijs.

7 Comments on “Peugeot Eco Cup – de Teams

 1. Hierbij wens ik de deelnemers aan de peugeot eco cup heel veel succes en hoop dat ze allemaal als eerste in hun categorie zullen eindigen.
  Dus Annemieke en Tom, Hans en Marianne, Tjalling en Wieger, Stefan en Joep zet “m op.

 2. Ben helaas niet geselecteerd.
  Alle deelnemers succes.
  Hans: Doe je titel “zuinigste rijder van Nederland, 2008” eer aan!

 3. Hoi Tom en Annemieke,

  Heel veel succes!!! We volgen jullie op de voet.
  (De andere deelnemers ook hoor.)

 4. Tom en Annemieke, HEEL VEEL SUCCES! Wat geweldig dat jullie dit doen – ik zal jullie volgen!~

  Liefs,
  Marit

 5. Hans en Marianne, top 3 halen jullie zeker. Moeten we (stiekem) duwen? Succes en veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*