Peugeot Eco Cup – de Reis

D1-2Terwijl de vier equipes Nederlandse deelnemers samen met de andere teams uit achttien landen naar de briefing in het hoofdkantoor van Peugeot op de Grand Armee zaten te luisteren, glipte ik even naar buiten om alvast wat foto’s van de auto’s te maken. We zijn na behoorlijke vertraging – onze vlucht was geannuleerd wegens stakingen van het Franse luchtvaartpersoneel – net pas in Parijs aangekomen en het programma van morgen ziet er veelbelovend uit. De deelnemers gaan op Dag 1 van de Peugeot Eco Cup ruim 560 kilometer zo zuinig mogelijk rijden. Dat betekent dat er allerlei strategieen bedacht worden, waarvoor ik vanavond tijdens het diner in het Lido mijn oor te luister ga leggen. De lunch wordt overgeslagen, toerentellers worden nauwlettend in de gaten gehouden, de rechtervoetjes in toom gehouden, ik heb zelfs al gehoord dat de ruitenwisservloeistof tijdens de eerste kilometers al weggespoten gaat worden om nog minder gewicht op de schaal te leggen. Welk team gaat de beste score neerzetten?

D1-3

Want alle vier equipes zijn vastbesloten om aanstaande dinsdag met die nieuwe Peugeot naar huis te gaan. Er zijn vier types auto’s waarin gereden wordt: de 207, 308, 3008 en 5008 die allemaal met hetzelfde gewicht en dezelfde hoeveelheid brandstsof van start gaan.

D1-1

De rit leidt de 72 equipes via allerlei omwegen over 1000 kilometer van Parijs naar Annesy en er zijn twee verplichte stops waaronder bij een fabriek van Peugeot waar we een kijkje mogen nemen. Onze equipes staan gepland voor de start om 10:15 uur en ze starten steeds vijf minuten na elkaar. Ik zal de deelnemers de hele dag dicht op de banden zitten voor foto’s, quotes en tussenstanden. Stay posted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*