Peugeot Eco Cup: Dag 2 en finish

Dag 2 en tevens de laatste in de Peugeot Eco Cup. In een van de Hollandse teams zijn er dan wel wat traantjes van spanning geplengd vandaag, maar: iedereen is gefinished! En ik heb ook al behoorlijk concurrerende tijden gehoord. Vanavond horen we tijdens het diner wie de winnaars zijn.

dag 2-museum-wegrijden

Ondertussen ga ik even terug naar vandaag overdag:
Tijdens de briefing werd vanochtend al verteld dat de organisatie naar aanleiding van een aantal boze reacties van verkeersdeelnemers die de politie binnen had gekregen dat de deelnemers allemaal met alarmlichten aan moesten rijden en liefst rechts moesten blijven rijden… De eerste stop was het Peugeot Museum.

dag 2-museum

 

dag 2-museum2

dag 2-viola bij museum

dag 2-museum3

dag 2-museum4

Die maatregel werd ingesteld omdat sommige deelnemers gingen namelijk gevaarlijk langzaam op de snelweg waardoor met name het vrachtverkeer gevaarlijke situaties ontstonden. Tja, 50 km/h is natuurlijk ook echt erg… Een groot aantal deelnemers ging bovendien achter vrachtwagens hangen, heel dicht erop, om in de slipstream te kunnen rijden. Dat is een tactiek, al is het ook een tikkie gevaarlijk. De chauffeurs weten niet dat je erachter hangt en als zij maar even snelheid terugnemen zit je er bovenop.

dag 2-rit

 

dag 2-rit2

Een Franse deelnemer werd dan ook aangereden door een vrachtwagen. Wat er precies is gebeurd weet ik nog niet, maar ik heb wel met eigen ogen gezien dat het soms maar net goed ging met dat Ecorijden. Het wekt bovendien behoorlijk irritatie. Veel deelnemers werden gesneden en zelfs ik kreeg opgestoken middelvingers te verwerken (terwijl ik normale snelheden van rond de 120-130 km/h aanhield). Zo’n ecocup wekt kennelijk behalve bewondering ook agressie…

Dag 2-franse schade

In ieder geval is iedereen heelhuids binnen, het was prachtig weer vandaag en de finish hier in Annecy was bijzonder mooi op een parkeerterrein met zonneschijn aan het meer.

dag 2-finish1

dag 2-finish2

dag 2-finish4

dag 2-finish6
 De equipe Annemieke en Tom had op het eind echter wat pech. Zij reden hier in Annecy verkeerd en moesten enorm zoeken waardoor de zenuwen door Annemieks keel gierden. Tom moest haar streng toespreken en door alle emoties kwam ze met tranen in haar ogen aan bij de finish. Of ze nog binnen de tijd waren… het was kantje boord. De oom en zijn nichtje werden getroost door de andere, meelevende deelnemers 🙂 We gaan vanavond horen of een van de Nederlandse equipes in de prijzen is gevallen, duimen jullie mee?
dag 2-finish9

dag 2-finish7

3 Comments on “Peugeot Eco Cup: Dag 2 en finish

  1. Ergo: veel stress bij zowel deelnemers als mede weggebruikers en dan ook nog niet doorgereden… Wat een verzoeking zeg!
    Maar neem dat je toch in de buurt bent dat je dan ook nog even naar de autosalon in Geneve gaat en daar positief nieuws vandaan weet te halen?

  2. VBH: ikzelf heb wel doorgereden hoor 😉
    Uiteraard was ik op de Autosalon, en uiteraard veel positief nieuws. Waarover later meer…. 🙂

  3. we waren gelukkig op tijd binne maar de emoties waren inderdaad vrij erg :):) heb wel onwijs leuke dagen gehad en dankzij me oom tom is alles goed gekomen, hij was echt een perfecte navigator en we hebben het gered samen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*