Patrick Dempsey at Le Mans

Peugeot heeft eindelijk weer eens Le Mans gewonnen (plaats 1 en 2) en de Audi’s moesten eindelijk weer eens genoegen nemen met minder (plaats 3). En hoewel ik de Duitsers altijd een bijzonder warm hart toedraag, was het tijd dat de Fransen weer eens wonnen op eigen bodem. Hier de lijst met eindresultaten van de 24 Heures Du Mans. Als ik het goed zie is onze ‘dokter’ met zijn team Advanced Engineering 9e geworden in de GT2 klasse met 301 gereden rondes (circuitlengte = 13,6 km). Even ter vergelijking: de snelste in de GT2 klasse was het team van Risi Competizione met 329 gereden ronden. Middenmotertje dus, onze Patrick. De stemming zat er – als je naar dit filmpje kijkt – voorafgaande aan de grote dag in elk geval goed in bij acteur Patrick Dempsey. Hier nog wat oogsnoep vanaf circuit La Sarthe:

patrick-lemans00

patrick-lemans0

patrick-lemans1

patrick-lemans2

patrcik-lemans3

12 Comments on “Patrick Dempsey at Le Mans

 1. Ik zag nog een filmpje van hem op Eurosport. Hij had er net een stint op zitten. Hij was zo fris als een hoentje, en hij klonk zeer opgewekt.

 2. Gisteravond leuke uitzending rond Gijs van Lennep en Jacky Ickx al zappend binnengevallen..ging over de 24h van toen…

  (iets met “andere tijden” of zo).

  Minder glamour.. (Dempsey?!?! who the f*** is Dempsey? ;-)) maar meer over hoe racen werkelijk werkt(e) en de risico’s (verkoolde lichamen achter het stuur, brrr)….

  @ vroeger was alles beter @
  😉

 3. Martin, ga je schamen! Weet jij niet wie Patrick Dempsey is? Oef! Net 5, maandagavond, uur of half negen. I rest my case.
  Overigens vind ik het uitermate knap van een acteur dat hij de race uit weet te rijden. En nog in de middenmoot weet te eindigen ook. Dusss… Maar alle respect voor de Gijsen en Jackys van deze planeet hoorrr…!

 4. Oh dear.

  Tja, rond die tijd op maandagavond lig ik altijd met Katherine Heigl te kroelen in mijn Twingo. (andere avonden ook trouwens 😉 )

  Have a great day
  😉

 5. @ Martin: ik heb onlangs een oud boek van Paul Frère gelezen over de geschiedenis van Le Mans. Echt fijn leesvoer. En er ging inderdaad nogal eens wat mis…

  Die Dempsey lijkt me wel iemand die zichzelf ook heel mooi vindt, en daar heb ik doorgaans wat moeite mee… (geldt ook voor vrouwen die zichzelf wat te aantrekkelijk vinden). Maar ik ken ‘m uiteraard niet persoonlijk, dus hopelijk zit ik er volledig naast 🙂

 6. Ligt eraan of hij zichzelf heel mooi (buitenkant) vindt, of heel mooi als in: ‘een fijn mens’. Met dat laatste kan hij wel wegkomen bij mij hoor 🙂

 7. Steve McQueen was toch ook “maar” een acteur op Le Mans?
  Er lopen daar een hoop “Gentleman drivers” rond die veel minder te zoeken hebben op een circuit dan “Macdreamy”

 8. Hmm. Even naar de sportschool en mijn haar ietsjes laten groeien. Mijn eendags baardje en uitstraling heb ik al mee. Dat moet goed komen.

  Maar serieus hoewel ik , als je deze man zo ziet, er wel iets bij inkomen dat vrouwen iets in hem zien. Vooral als je op je 41e er nog zo uit ziet. Als ik in mijn Vinex wijk om mij heen kijk en ik zie mijn buurman van 34…. tja…
  Plus hij heeft een vreselijk stoere hobby en de middelen om deze uit te voeren.
  Ja met recht, een stoere vent!

 9. @ Klassiekerrally
  The King of Cool was inderdaad een verdienstelijk coureur (2de in Sebring dacht ik?), maar hij heeft nooit Le Mans gereden.
  Al was het maar in GT2.
  Als we het dan toch over acteurs/piloten hebben, dan denk ik dat Paul Newman de meest verdienstelijke was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*