Je opmaken achter het stuur: zo doe je dat!

vrouw-make-up-auto

Je opmaken achter het stuur: zo doe je dat!

Ja, ik geef het toe, ik ben een Automotive Schoonheids-Techneut. En ik schaam me er niet voor. Jij zou me ook niet moeten veroordelen omdat ik mijn neus poeder en mijn oog- en lipliner aanbreng tijdens de eerste ronde voor het rode stoplicht. En je zou ook niet moeten schelden als ik mijn ogen van mascara en mijn jukbeenderen van blusher voorzie tijdens de tweede ronde. Met je ogen rollen of chagrijnig naar me kijken omdat ik – direct nadat ik mijn oogleden van oogschaduw heb voorzien – nog net even een verdwaald wenkbrauwhaartje epileer voordat het verkeerslicht eindelijk voor de derde ronde op groen springt is ook NOT DONE.

vrouw-make-up-auto3

Ik begrijp niet dat mensen zo’n nare attitude hebben tegenover vrouwen die zich voor het verkeerslicht opmaken. Ik begrijp wel dat mensen kwaad worden als je het doet terwijl je 140 km/h op de snelweg rijdt. Of terwijl je door een woonwijk met spelende kinderen rijdt. Maar wat is erop tegen als je dat doet terwijl je stilstaat voor een rood licht?
Jullie zouden juist dankbaar moeten zijn dat ik deze verloren tijd aan iets nuttigs besteed. Allereerst ligt mijn irritatiegrens in het verkeer zo’n 85% lager sinds ik ervoor kies om me met mijn make-up bezig te houden op momenten dat ik me verveel. Als je er goed bij nadenkt zou ik die tijd ook kunnen besteden aan het schoonmaken en herladen van mijn Smith & Wesson, in plaats van drie laagjes aan te brengen op mijn lippen (matterende lippotlood, long-lasting kleur en een glimmende gloss erover heen). Of mijn wimpers laat baden in erg dure designer mascara (blond, om mijn haarkleur te matchen) zodat ze aan de uiteinden uitsteken als de vederige beentjes van een ballerina.
Als ik het andere vrouwen zie doen, denk ik alleen maar: “Go girl, jij multitasker jij!”

vrouw-make-up-auto21

Dus vergeten mannen jullie je kinderachtige gezeur nu maar snel. Ik heb namelijk ook naar jou zitten kijken. Ik weet wat jij doet als je naar je werk rijdt. En dan zie ik veel onsmakelijkere dingen dan het aanbrengen van mascara! De laatste tijd houd ik mijn ogen dus maar op mezelf gericht en geef ik jullie je privacy. Datzelfde kun je ook voor mij doen.

Aldus kom ik tot de volgende conclusie: als jullie niet zeuren over mijn make-up technieken in de auto, dan zeur ik niet over jullie geneuspeuter en … ach.. je weet best wat je zat te doen, dus laat ik niet in details treden. Is dit een deal? Goed!
Nu dat we het daarover eens zijn: wil iemand hier nog een enigszins gebruikte Smith & Wesson 9mm van me kopen of zal ik hem op Marktplaats zetten?

7 Comments on “Je opmaken achter het stuur: zo doe je dat!

 1. Haha, ik ken wel een collega die geintreseerd is in de Smith en Wesson :-P. En over vrouwen die zich opmaken bij het verkeerslicht, alleen maar kijken en genieten.

 2. Ach, je eigen auto is toch een beetje je eigen territorium waar je zelf de regels opstelt (binnen de grenzen van het betamelijke…).

  Ik maak me niet op in mijn auto, maar sinds ik met de trein reis maak ik wel mee dat vrouwen zich daar ook opmaken en soms zelfs hun haar kammen. Dat hoeftt voor mij dus niet.

 3. Da’s nou jammer. De ‘foute’ mannen die zich scheren tijdens het autorijden ..en.. die met hun snelle bolides de doorgetrokken streep negeren, staan er natuurlijk niet bij. Het zijn ook meestal de oudere mannen die op de rechterbaan 70 km blijven rijden. Als we alles tegen elkaar gaan afwegen komen de mannen denk ik op de eerste plaats vanwege…laat ik het maar stoerheid noemen.

 4. Ja… klopt… dan had ik een Top 10 moeten maken 😉 Maar ik had er bij de dames ook nog wel een paar bij geweten. Ben het wel met je eens over de stoerheid.

 5. Dat die vrouwen tijdens het opmaken totaal niet doorhebben dat het licht allang op groen staat wordt hier voor het gemak maar even vergeten? Dát is namelijk de grootste ergenis bij het opmaken bij het stoplicht!

 6. Wat pietje zegt.
  En als wij ons scheren met een scheerapparaat kunnen we die vrijwel meteen neerploffen op de bijrijderstoel.

  Laatst dat we duitsland in en uitreden waren het 9 van de 10 keer vrouwen die gewoon niet konden rijden (dus niet kijken en em gewoon er in knallen.)

 7. Dit hele artikel bevestigd dat vrouwen indedaad niet kunnen rijden. Ze begrijpen gewoonweg niet dat je continue je aandacht er bij moet houden. Ook als je stilstaat voor het stoplicht. Overzie de kruising bijv. vast. Denk na waar je gaat staan met de auto in geval van brandweer, politie of ambulance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*