Parkeergarage voor vrouwen

parkeerplaatsUit de serie ‘Discutabele berichten’ hier een discutabel bericht. In de Chinese provincie Hebei, in de plaats Shijiazhuang, is onlangs een parkeergarage geopend waarin alleen vrouwen mogen parkeren. De parkeerplekken zijn een meter breder dan normaal en de kleuren van de signaleringsborden zijn feller waardoor ze meer opvallen. (Huh?)

vrouw-auto2

Zo hangen er roze, paarse borden, maar zijn er ook ‘schattige’ tekeningen te zien ter decoratie. Faciliteiten als deze zijn niet helemaal nieuw. Zo kunnen Japanse vrouwen al langer in een ‘vrouwenauto’ rijden en nemen vrouwen in Rusland de roze taxi, die speciaal voor hen werd ontworpen. Aldus de Telegraaf.

China is berucht om zijn vele verkeersongevallen. Volgens statistieken kwamen vorig jaar 73.500 mensen om in een auto-ongeval. Dat zijn er meer dan 200 per dag. Of dat aan het rijgedrag van vrouwen ligt, valt nog te bezien…

5 Comments on “Parkeergarage voor vrouwen

  1. Er zijn ook genoeg voorbeelden dichterbij te benoemen hoor.

    Taxi Max uit Losser (Twente, Overijssel) heeft een roze ‘vrouwentaxi’ met daarin een vrouwlijke taxichauffeuse. En er zijn nog wel meer taxibedrijven in Nederland die vrouwentaxi’s hebben. In Bern hebben ze in een parkeergarage speciale vrouwenparkeerplaatsen. Dicht bij de uitgang en iets breeder.

  2. Inderdaad Ilse, er zijn nog genoeg van zulke voorbeelden te vinden. In Duitsland vind je wel vaker parkeerplaatsen speciaal voor vrouwen. Deze zijn meestal wat breder en bevinden zich inderdaad dicht bij een goed verlichte in/uitgang. Godja je kan dit cru vinden maar aangezien vrouwen nogal vaak kinderen of veel boodschappen bijhebben zijn de bredere parkeerplaatsen misschien niet geheel nutteloos. Denk dat veel parkeerschade gewoon te wijten is aan deuren die te ver openzwaaien. En van mij mogen vrouwen omwille van veiligheidsredenen gerust de plaatsen vlakbij de in/uitgang krijgen.

  3. @Stijn en Ilse: ja, tuurlijk die voorbeelden ken ik natuurlijk ook. Maar mijn punt was dat dit een parkeergarage is waarin ALLEEN vrouwen mogen staan. Dat vind ik een tikkeltje discriminerend. En waarom de borden allerlei felle kleuren moeten hebben. Zijn vrouwen blind ofzo? 😆

  4. Voelen ze zich thuis en veilig. Niet voor niets is knalroze de meest gebruikte kleur in meisjes dingen. Jongensdingen hebben vaak camouflage kleuren of blauw.

  5. Het lijkt discriminerend en ja, een gehele garage voor alleen vrouwen is inderdaad te overdreven. Wat ik wel snap, zijn die fel gekleurde borden, vrouwen kunnen vaak reuze goed multitasken, daardoor missen ze soms ook wel eens dingen, met de fel gekleurde borden, wordt dit enigszins ondervangen, hoopt men.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*