Oude mannen weren vrouwelijke chauffeuzes

Gran Turismo 5-coverMet de sneeuw- en ijspret is ook de winterse komkommertijd weer in het land. Hier weer een online onderzoek dat Sony Playstation liet uitvoeren, naar aanleiding van de lancering van de nieuwe game Gran Turismo 5. 1049 mannen van 18 jaar en ouder reageerden. Met het onderzoek wil de gamefabikant aantonen dat Nederlandse mannen ver gaan om in mooie bolides te mogen rijden.
*Bijna een derde (31%) van de Nederlandse mannen zou, als ze voor de keuze stonden, er eerder vandoor gaan met hun droomauto dan met hun droomvrouw.

vrouw-auto0

*Driekwart van de ondervraagde mannen noemen zichzelf een autoliefhebber. Bijna een kwart van de mannen (24%) praat zelfs geregeld tegen hun auto.
*Over het algemeen zijn mannen meer dan tevreden met hun huidige auto. Gemiddeld geven zij hun auto een rapportcijfer van 8.
*Twee op de tien Nederlandse mannen (22%) laten hun vrouw of vriendin het liefst niet in hun auto rijden. Vooral oudere mannen lijken hier bezwaar tegen te hebben. Hoe ouder mannen zijn, hoe minder vaak ze hun vrouw of vriendin in de auto laten rijden.

gran-turismo-5

*Bij het kopen van een nieuwe auto laten de mannen hun eega wel meebeslissen. Toch gaf nog 17% van de respondenten aan dat hun partner niets in te brengen heeft bij de aankoop van een nieuwe bolide.
*Ook eenmaal op de weg kunnen partners het niet altijd even goed met elkaar vinden (48%). Meest voorkomende oorzaak van ruzie in de auto is commentaar van de bijrijder op de rijstijl van de bestuurder (22%). Ook het traditionele kaartlezen (weg wijzen, navigeren) is regelmatig (14%) oorzaak van ruzie en irritatie.

doutzen

*Mannen maken het liefst een ritje met Wendy van Dijk en ook presentatrice Chantal Janzen en model Doutzen Kroes zijn geliefd onder de respondenten.
*Meer dan de helft van de Nederlanders beweert weleens seks te hebben gehad in een auto. 46% van de ondervraagden gaf aan dit te hebben gedaan in hun eigen auto, slechts een klein percentage (5%) in de auto van een ander.
*Overigens vinden de meeste mannen hun auto geen babe-magnet. Hoewel de meeste mannen erg tevreden zijn over hun auto, ziet slechts 7% hun bolide als lokkertje voor de dames.
*De sedan is onder de Nederlandse mannen het populairste type auto (26%), gevolgd door de station wagon (24%). Ook de SUV (13%) is populair.
*Zwart is de favoriete kleur (33%) voor een auto onder de mannen. Deze kleur doet het vooral erg goed bij jongeren. Ook grijs is een favoriet (21%), deze kleur is bij de ouderen dan weer wat populairder.

gran-turismo5

*Qua merken staat Audi bovenaan het lijstje met favorieten (9%), op de voet gevolgd door Mercedes-Benz (8%) en BMW (7%).

*Onder auto’s die bekend zijn van film of TV is de Aston Martin DB5 uit de James Bond-films het populairst met 21%. Ook de Ferrari Testarossa (14%) uit de jaren ’80 serie Miami Vice, KITT uit Knight Rider (8%) en good old Herbie (8%) zijn nog steeds onverminderd populair.
kitt

Robin Ceulemans van Sony Computer Entertainment Benelux zegt over dit onderzoek: “Wij waren meer dan verbaasd dat maar liefst 1 op 3 mannen hun droomauto verkiest boven hun droomvrouw! De Nederlandse man heeft blijkbaar een rotsvast vertrouwen in het cliché dat droomwagens je ook automatisch droomvrouwen bezorgen. Wij dagen de Nederlandse man daarom graag uit met een – ietwat stout – compromis om de daad bij het woord te voegen. Zouden zij hun partner opgeven voor 1 dag, in ruil voor 1 dag in een supercar? Zij die durven, kunnen HIER klikken.”

2 Comments on “Oude mannen weren vrouwelijke chauffeuzes

  1. Ik ben een man van 46 jaar en rij liever zelf !
    Alhoewel mijn vrouw beter rijdt dan mij .
    Ze rijdt meer mee met het verkeer terwijl ik meer
    rij als een slak .( kwestie van er langer plezier aan
    te hebben ! )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*