Opvallend in het nieuws: Audi coolste automerk

Als er een merk is dat tegenwoordig geen prijzenkast, maar een prijzenkamer of zelfs prijzenkasteel nodig heeft, is het Audi. Vorige week bereikten mij weer een aantal berichten over de R8 die de Autoscout-publieksprijs kreeg. En eerder al wonnen ze de Zakenauto van het Jaar met de A6 en zo kan ik nog wel een hele riedel trofeeen opnoemen van het merk uit Ingolstadt.

audi-r8

Vandaag kwam er weeeeeer zo’n bericht Ja, ik negeer ze soms, want hoeveel Audi (lees: succes) kan een mensch verdragen? Maar deze keer wil ik het toch noemen. Het gaat namelijk om de titel van Coolste Automerk.

audi-tts

Here we go: Uit een verkiezing onder drieduizend Nederlanders komt Audi als coolste automerk naar voren. Het Duitse merk staat in de toptien van coolste merken in Nederland. Hier de lijst: De toptien coolste merken in Nederland: 1. Apple, 2. Hema, 3. Rabobank, 4. Heineken, 5. Nike,
6. Albert Heijn, 7. Philips, 8. Google, 9. Douwe Egberts, 10. Audi.

audi-duo

Nu kan ik de nummers 1, 5 en 8 wel begrijpen. Maar de Hema? Rabobank? Een grootgrutter? Zucht. Of Audi nou blij moet zijn met die Nederlandse prijs, vraag ik me dan af… πŸ˜‰

Wereldwijd komt er – surprise, surprise – geen enkel automerk voor in de top 10 van coolste merken. Die luidt: 1. Apple 2. Google, 3. Nike,
4. Coca-Cola, 5. HP, 6. adidas, 7. Microsoft, 8. Starbucks, 9. Puma, 10. Ikea.

Ook hier wat mij betreft een aantal wonderlijke keuzes: Starbucks? Ikea?

Mijn Top 3 van coolste merken (zonder auto’s) luidt:
1. Nike (om de slogan ‘Just Do It’ en de heerlijkst zittende hardloopschoenen). justdoit

2. Nespresso (om George, ofcourse, en omdat ik sinds de komst van zo’n apparaat ‘hooked’ ben aan koffie. Ik dronk altijd thee nota bene…)

nespresso

3. Piet Boon Design (als ik veel geld had, liet ik hem mijn hele huis ‘doen’. Helemaal weg van zijn stijl, bovendien supercoole vent).
piet-boon

Danmijnpersoonlijke Top 3 qua automerken, oei, da’s moeilijk, zo even uit het blote hoofd, wat doe ik mezelf aan… Gaan we:
1. Alfa Romeo (om de mooiste, karaktervolste designs in allerlei prijsklasses)
2. Porsche (puur vanwege de Cayman, ikwillumikwillum..)
3. Jaguar (vanwege de XK-modellen en de bijzondere sfeer in de XF…)

Who’s next?

23 Comments on “Opvallend in het nieuws: Audi coolste automerk

 1. Audi. Het merk waarvan de racingkleur niet blauw, niet groen, niet rood, niet oranje, niet geel, niet wit, niet zwart, maar grijs is. πŸ™„
  Sorry Anthony! πŸ˜›

 2. Mijn top 3 coolste automerken
  1.Alfa Romeo
  2.Maserati
  3.Jaguar

  Top3 merken
  1.Apple (EΓ©n reden eigenlijk; iPhone!)
  2.Martini (George Clooney inhuren als PR-man was naast de racesponsering één van de brilliantste dingen die ze konden doen)
  3.Atoma

 3. @ Anthony
  Waauw! Ga je geen fotootje en een stukje tekst uploaden op AJ? Ik sta te popelen om hem te zien! Tenzij je dat natuurlijk te riskant vindt.

 4. @ Viola
  (Universele afkorting voor ‘de vlaeminck’ is overigens -geniaal gevonden door ene Citrofiel op Autoblog- vla. πŸ˜‰ πŸ˜› ) Kan je hier foto’s uploaden? Da’s nieuw voor mij!

 5. Doe mij maar als top 3: een Range Rover Hybrid, een Nespresso en een Gucci ( esp. the pink diamond G-watch).

 6. Viola, ik kan het met je meeste favorieten alleen maar roerend eens zijn.

  Apple is naast cool ook nog eens volledig probleemloos en prettig in het gebruik. Het werkt zoals je verwacht dat ‘t werkt. Daar kan geen Windows machine ooit tegenop.

  Nespresso is een super systeem met heerlijke soorten koffie. Welke drink jij ‘t liefst?
  Komt ook in onze nieuwe keuken te staan, ‘t apparaat van Siemens waarschijnlijk.

  Alfa Romeo is cool, maar moet er mijns inziens wel even stevig aan trekken om dat ook te blijven.
  Porsche vind ik niet echt cool, voornamelijk vanwege de vreselijke Cayenne. De Cayman daarentegen vind ik ook een top auto.

  Piet Boon heeft zichzelf heel goed op de kaart gezet. Kan Jan de Bouvier een puntje aan zuigen met z’n witte kubusjes die je tegenwoordig ook bij de Gamma kan kopen (op zich ook een prestatie).

  Automerken die ik persoonlijk wel cool vind zijn Lotus en sinds kort Loremo. Met name de laatste is vernieuwend bezig en ‘snapt’ dat je een lichte auto veel efficiΓ«nter kan voortbewegen.

  En Jaguar… Dat ritje in m’n toekomstige XJ hou je gewoon te goed. Ik kan je geen jaartal noemen, ben m’n huis aan ‘t verbouwen hetgeen weinig ruimte laat voor mobiele speeltjes πŸ˜‰

 7. Auto’s;
  1.Alfa Romeo
  2.Aston Martin
  3.Maserati

  Merken;
  1.LG
  2.Puma (Al is het alleen maar om mijn Puma Ferrari schoenen πŸ˜‰ )
  3.Red Bull (vanwege de racesponsering)

 8. @Vlae: Ik heb die ‘e’ gewoon voor het chique gevoel erachter gezet. Vla is zo plat πŸ˜‰ Uploaden van foto’s gaat hier prima. Via mij!
  @KR: De Volluto (in gouden capsule) vind ik het lekkerst. Wat ik ook zo fijn vind aan Nespresso: ze leveren supersnel!
  Alfa Romeo: eens, er is werk aan de winkel. Porsche Cayenne: eens, maar hij rijdt wel top. Ben in de GTS naar Duitsland geweest. Hij vloog! Hing wel een vet prijskaartje aan uiteraard…
  Ritje Jaguar is oke, ben benieuwd…

 9. @ Viola: da’s ook mijn favoriete smaak. De espresso melange in de groene capsule (Capriccio) is ook erg lekker.
  En ze leveren inderdaad waanzinnig snel. Vandaag gebeld, morgen in huis. We krijgen maandelijks 360 gratis capsules op ‘t werk (i.v.m. twee Miele Nespresso machines in de showroom). En daar blijft wel eens wat van over. Leuk voor thuis! πŸ˜‰

  Ik twijfel er ook niet dat of de Cayenne goed rijdt, maar ik vind ‘m zo lelijk! πŸ™‚

 10. @ Viola
  Mss zou Anthony dan wel de volgende ‘Jouw Auto’ kunnen doen! πŸ˜€ Hopelijk leest hij dit…

 11. “Mijn auto” zie ik niet zitten, de Range was eigenlijk meer een louter financiele keuze. Het was de beste auto kwaliteit/prijs die op dat moment beschikbaar was.
  Kwa snelheid en comfort komt hij nog niet tot aan de knieen van de A8. De auto geeft wel een bijzonder gevoel met de manier waarop de remmen heel snel en hard vastgrijpen, de korte wielbasis en hoog gewichtscenter…Het gevoel van snelheid is een pak hoger dan bij de A8.

  Heb vandaag snel enkele foto’s met m’n iPhone getrokken.
  http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/5/f_Range2m_ac20e0c.jpg

  http://img02.picoodle.com/img/img02/3/2/5/f_Range3m_70a9640.jpg

  “Jouw Auto” wil ik wel doen met m’n droomauto: le six cent douze. πŸ˜‰

 12. Wat een mooie! Ook al aan de nieuwe nummerplaat trouwens? πŸ˜‰ En ik zou eigenlijk best graag horen wat jij vindt van de 612, hoewel je hem natuurlijk niet bezit… Maar je hebt toch eigenlijk oldtimers? πŸ˜›
  Maar over je Range: heel erg relaxerende auto om in te rijden, en in tegenstelling tot de meeste SUV’s, is dit een beest op Γ©lk terrein, een echte 4×4 zoals het hoort! Ga je er eens mee offroaden? πŸ˜€

 13. Ik vind Mini leuk. Maar heb er nog nooit hevige hebben-neigingen van gekregen. Echt cool vind ik het dus niet. Meer schattig. En oh, ze kunnen ook nog wat.

 14. @Vlaeminck
  Nee ik heb geen “echte klassiekers”. Alleen in m’n buitenverblijf staat er een Hotchkiss Jeep van 1946 …just for fun.

  Je weet toch al wat ik vind van de 612, het is gewoon de beste auto die er is. Prachtig design, grote afmetingen, ronde vormen.
  De motor die geen 8000rpm draait en geen 100pk/liter levert, gewoon een ouderwetse V12.
  Ik vind het gewoon magie, het is pure emotie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*