Oprah Winfrey geeft publiek nieuwe VW Beetle

Oprah WinfreyTalkshow-koningin Oprah Winfrey heeft haar publiek vorige week weer eens uitzinnig van vreugde gemaakt. Zij gaf – tijdens haar jaarlijkse Favorite Thingsshow – namelijk haar gehele studio-publiek een nieuwe VW Beetle cadeau!
De auto, waarvan tijdens de show slechts een silhouette te zien was, komt in 2012 op de markt. Jonathan Browning, de President en CEO van Volkswagen of America bevestigde dat Winfrey de Duitse autobouwer heeft benaderd over deze nieuweling, omdat de snoetige vierwieler al jaren op haar eigen lijstje van favorieten staat.

Het leuke was dat het 275 koppige publiek geen idee had over deze – en alle andere dure cadeau’s – die de talkshowqueen die dag weg zou geven. Zij dachten dat ze kwamen voor een show over meditatie. Je ziet dus waar interesse in dat onderwerp toe kan leiden 😉

Spyshot-Beetle2

De auto, waarvan hier alvast wat spyshots wordt volgend jaar in de lente geintroduceerd en zal nog niet te zien zijn tijdens de show van Detroit in januari. De leden van het publiek krijgen hun nieuwe auto – waarvan de productie dan in Mexico van start gaat – in de herfst van 2011. Zij rijden er dus als eerste mee rond.

Spyshot-Beetle1

Wat er allemaal aan en op de nieuwe Beetle zit, blijft nog even geheim. Wel werd al bekend – zoals we hier ook op de Spyshots zien – dat de auto in ieder geval een sportiever uiterlijk zal krijgen en dat hij een stuk stijver zal worden dan de vorige modellen. Ook krijgt hij sportstoelen, standaard 19 inch wielen en een dubbele uitlaat.

Spyshot-Beetle3

Overigens is dat sportievere tintje interessant, want daarmee wil de autobouwer het model ‘ontgenderen’. Het model werd naar hun smaak te vaak gekocht door vrouwen, mannen moet het hiermee ook een aantrekkelijk snoepje gaan vinden. Of dat lukt betwijfel ik, maargoed. Het is daarom wellicht een beetje vreemd dat men bij VW juist de talkshow van Oprah, die toch vooral hip is bij vrouwelijk publiek, koos om de auto wereldkundig te maken. Maar men weet waarschijnlijk ook heel goed dat men de vrouwelijke klant beter te vriend kan houden…

VW Beetle Dune

Het is overigens niet de eerste keer dat Oprah een auto weggeeft aan alle leden van haar publiek. In 2004 gaf ze 276 Pontiacs G6 sedans weg en vorig jaar een paar VW Routans (een minivan die hier niet op de markt is).

3 Comments on “Oprah Winfrey geeft publiek nieuwe VW Beetle

  1. Flutshowke? Je begrijpt dat ik het daarmee oneens ben. Als je publiek wereldwijd (!) al ‘tig jaar zodanig weet te boeien met een veelvoud aan onderwerpen, dan kan ik alleen diep respect hebben voor de vrouw die dat allemaal vanuit het niets heeft opgebouwd. En dat als Zwarte Vrouw met Overgewicht in de USA. Dat de onderwerpen niet altijd iedereen aanspreken is logisch, smaken verschillen. Maar het afdoen als ‘flutshowke’ getuigd niet van ook maar het flauwste inzicht.

  2. Ik hou niet echt van haar show, maar ik bewonder Oprah wel. Ze is de volgens mij eerste zwarte vrouw die een eigen talkshow had en die het weet om al sinds meer dan 20 jaar dagelijks meerdere miljoen mensen te inspireren.

    Bovendien vind ik het geweldig dat ze altijd zo modest lijkt (of ze het is weet ik niet) en dat ze zo veel terug geeft. Niet alleen tijdens de favorite things show, maar ook door haar werk voor goede doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*