Opel Insignia – Londen motor show

Dezer dagen toef ik in Londen voor de Motor Show aldaar. Een speciale nieuwe asfalt-speler die ik daar in levende lijve ga treffen is de opvolger van de Vectra, de Opel Insignia. De concept vond ik waanzinnig gaaf, maar uiteraard is er voor het productiemodel een wat bescheidener look uit de designbus gekomen. Hij is niet gek, vind ik.

De Insignia moet een nieuw tijdperk inluiden voor Opel. Zelfs het logo op de neus is opnieuw ontworpen. In december is hij bij de dealers te bewonderen als vierdeurs sedan en als vijfdeurs hatchback. Dan zijn er zeven motoren leverbaar: vier benzinemotoren die variëren van een viercilinder van 115 pk tot een zescilinder van 260 pk. Verder zijn er drie helemaal nieuwe 2,0-liter dieselmotoren die lopen van 110 tot 160 pk. Ze zijn allemaal gekoppeld aan een zesversnellingsbak, in combinatie met sommige motoren is er een zestraps automaat. Later komt er ook nog een speciale ‘groene’ Ecoflex-versie waarbij de nadruk ligt op een lage CO2-uitstoot. De nieuwe Opel is vanaf het begin leverbaar met voorwiel- en vierwielaandrijving. Die laatste verdeelt zelf het koppel over de voor- en achterwielen.

Nieuw bij Opel is ook het Adaptive Forward Lighting-systeem met negen standen. Het systeem kiest automatisch een stand die het beste bij de rij-omstandigheden past. Grote attractie is de dagrijverlichting met LED-techniek in de koplampen. Dat kennen we nu alleen nog op de nieuwste modellen van Audi.

Opel belooft verder dat het vleugelthema in het interieur navolging gaat vinden in alle toekomstige Opels. Daarmee wordt bedoeld dat het dashboard tot aan de portieren de inzittenden onthult. Opel belooft ons voor de Londen Motor Show nog een paar troeven, ik ben benieuwd!

Verder ga ik me natuurlijk weer heerlijk verlustigen aan al het nieuws van de show. Reken bij terugkomst op veel foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*