Olympisch forenzen

Ik heb zomaar het idee dat we heel blij mogen zijn dat ons landje altijd verliest als het gaat om het scoren van het hosten van de Olympische Spelen. In Londen is de verkeersellende groot, nu de spelen van start gaan.

Er zijn namelijk vele Olympische busbanen ofwel Games Lanes in werking getreden. Op toegangswegen naar de stad en op de snelweg M4 tussen vliegveld Heathrow en het centrum hebben gewone rijbanen plaats gemaakt voor speciale banen waarop alleen ‘officiële’ Olympische voertuigen – vooral auto’s van hoofdsponsor BMW met vip’s en bussen met atleten –  gebruik van mogen maken.

Je snapt: voor de forens betekent dit grote ellende. Velen van hen stonden maandag op vele wegen naar en in Londen dan ook twee uur of langer in de file. Ook fietsen op deze Olympic Lanes is verboden, als je wordt betrapt krijg je een boete van 130 pond. Vanaf aanstaande donderdag zullen dagelijks achthonderdduizend mensen extra moeten reizen met de metro, wat voor forenzen die in de binnenstad werken de nodige problemen zal geven.
De meeste Games Lanes blijven tot na de Paralympische Spelen in september van kracht dus voorlopig zal de verkeersellende in Londen ook nog wel even duren.

1 Comment on “Olympisch forenzen

  1. Ah, de bobostrook… Ach, hier in Nederland gooien ze in de spits gewoon een rood kruis op de meest linker rijstrook van de A4 als er weer iemand die zichzelf héél belangrijk acht met een bloedgang naar Den Haag of Schiphol moet worden geëscorteerd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*