Obama’s nieuwe car

obama Hij wordt gekscherend ‘het beest’ genoemd. Toch gaat het hier niet over de nieuwe hond van Barack Obama, maar over zijn nieuwe presidentiële limousine. Hier wat leuke feitjes over deze beestachtige Cadillac:
*Ter beveiliging van de nieuwe Amerikaanse president, zijn de portieren van deze Cadillac ruim twintig centimeter dik. Een portier weegt hetzelfde als een deur van een Boeing 757 vliegtuig.

obama-auto

*De carrosserie van de auto is gemaakt van een speciale, keiharde combinatie van staal, aluminium, titanium en keramisch materiaal om projectielen die eventueel op de auto afgevuurd worden te laten afketsen.
*In de kofferruimte is een onafhankelijk systeem voor zuurstof en een hoogwaardig vuurbestrrijdings-systeem aanwezig.
*De auto is uitgerust met James Bond achtige veiligheidsgadgets zoals geweren, nachtvisie camera’s en traangaskanonnen. Ook zijn er zakjes bloed van Obama in de auto aanwezig, voor het geval dat hij na een aanval een spoedbloedtransfusie nodig heeft.
*De tank van de limousine is gewapend en gevuld met speciale foam waardoor de tank niet kan exploderen als die toch doorboord wordt..
*De banden van de auto zijn niet te penetreren en kunnen – door speciale toevoegingen aan het rubber – niet uiteen gescheurd worden. Mocht dat toch gebeuren, dan kan de auto gewoon doorrijden op zijn velgen, zelfs als de hele band weggevaagd is.
*Nadelen van deze presidentiële Cadillac, die een soort kruising is tussen een Cadillac CTS en een Cadillac Escalade:
-Hij kost ruim 330.000 euro
-Hij kan maar 96 km/h
-Hij is bepaald niet milieuvriendelijk: dit bakbeest drinkt omgerekend een liter op ongeveer 3,5 km!

4 Comments on “Obama’s nieuwe car

  1. Ik vind de prijs nog wel meevallen, gezien alle maatregelen en ‘gadgets’.
    Op het gebied van veiligheid lijkt me de topsnelheid nog wel voor verbetering vatbaar. Even een paar boeven zoekrijden is er niet bij…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*