Nog meer Freude aan BMW

Ik ben dol op BMW en iedere keer als ik er een rijd, denk ik: kan het eigenlijk nog wel beter/mooier/fijner? Toch heb ik een puntje gevonden en dat betreft niet zozeer hun nieuwe 3-serie, maar hun afwezigheid tijdens de DTM. Wat ben ik blij dat ik dit weekend niet naar Zandvoort ben gegaan, want wat wordt het saai zo… Ik zeg: alles goed en wel, maar Audi heeft dringend concurrentie nodig!! En ze gaan op het stijlvlak kantje boord, wat mij betreft. Wat dacht je van die onuitstaanbare Christian Albers die Katherine Legge voor haar verjaardag een taart in het gezicht duwt… Hoe plat kun je worden? Hoewel er in het persbericht wordt geschreven dat Legge sportief reageerde, zag ik dat ze het niet leuk vond. Misschien very unladylike, maar ik had die bal in z’n ballen getrapt. Kijken hoe ‘sportief’ hij dat zou opvatten. Zoiets doe je niet bij een dame!

Enniewee: op productniveau vinden de Beiers iedere keer weer iets om hun producten nog attractiever te maken.

Nu heeft het merk haar 3-serie Saloon en Touring opgeleukt, volgens de persmap met wat ‘design-nieuws, nog strakker interieur, een nieuwe generatie iDrive en ConnectedDrive, een reeks gereviseerde motoren en innovaties op het gebied van rij-technologie, veiligheid en comfort.’

Het achterwielaangedreven model combineert meer als tevoren het ‘Freude am Fahren’-gevoel met economisch verbruik. Zo kun je nu bijvoorbeeld kiezen voor het elektronische all-wheel drive systeem xDrive dat zijn krachten als de omstandigheden daarom vragen naar voren en achteren verdeeld. 
De 318d – de meest zuinige in zijn afdeling met een verbruik van 4.7 liter op 100 km (1 op 21!) – is er nu met een zestraps automatische transmissie.
En je kunt kiezen voor een splinternieuw 7-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling.

Nu volgend jaar Audi wat hoog-nodige concurrentie geven tijdens de DTM en ik ben helemaal tevreden met het merk aus Munchen. Hier wat plaatjes om van te snoepen:

15 Comments on “Nog meer Freude aan BMW

  1. DTM is te duur voor veel merken, ik snap niet dat Audi en Mercedes niet gewoon in het WTCC stappen en dat ze samen wat geld bij elkaar leggen om een paar races naar Duitsland te trekken.

  2. Is dat dezelfde CA die na 2 rondjes langs de kant stond omdat hij door mejuffrouw Stoddart uit z’n schoenen werd gereden? Leuk om je gesproken te hebben vrijdag trouwens… 😉

  3. Volgens mij is miss Stoddart (geweldige meid overigens) in het weekend uit haar sokken gereden door CA. Jammerrrr… Ja, was leuk om even ‘live’ te kletsen. Keep in touch!

  4. Volgens mij hebben we het over twee verschillende dames: Katherine Legge reed net als CA ook voor Audi en haar verjaardag werd gevierd. Ze moest wegens een mankement opgeven, helaas. En Suzie Stoddart rijdt voor Mercedes en eindigde ergens achterin, nog achter CA in elk geval.

  5. @Casper: volgens mij steekt BMW hun geld – want dat hebben ze volgens mij wel – liever in andere zaken. Is een keuze, maar wel jammer voor de DTM.

  6. Hmmm, anyway, balletje was weer snel klaar. Benieuwd of Robert Doornbos nog wat in de DTM zal gaan doen aangezien hij dezelfde sponsor als Ekström heeft.

  7. Ha ha dat zal lachen zijn Doornbos en Albers weer in dezelfde race klasse. Haat en nijd word dat.

  8. Zou ik ook wel leuk vinden. Dan rijdt er tenminste een leuke gast in de DTM. Heb vrijdag Ralf Schumacher ‘geinterviewd’. Wat een bal zeg! En dan wordt er gezegd dat hij nu ‘veel relaxter is dan destijds in de F1’ . Nou… 🙁

  9. Hoorde het idd… Jij liever dan ik! Zag ‘m eerder op de dag op z’n scooter voorbij rijden toen hij door een aantal kinderen werd tegengehouden voor een handtekening. Die hebben ze dus niet gekregen want meneer was ‘not amused’… Calimero Schumacher. Robert Doornbos interview staat in de komende George trouwens…

  10. Wellicht een leuk artikel bij de verkiezing “oorwurm van het jaar”… Hij was ook de enige die vrijdag binnen bleef volgens mij… stonden 19 tijden op het scherm namelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*