Auto schoen

  Ik maakte er al eerder melding van, inmiddels heeft het Britse verzekeringsbedrijf Sheilas’ Wheels het ook ontdekt: veel vrouwen rijden met ongeschikt schoeisel. Ik heb het dan niet over banden, maar over stiletto’s en aanverwanten. Sheila’s Wheels heeft nu zelfs een schoen ontworpen die van een stiletto een platte schoen maakt. Volgens het bedrijf zijn vrouwen met naaldhakken een gevaar op de weg.

Via een druk op een knop kan de hak van de nieuwe schoen verstopt worden in de zool. Zo hebben vrouwen zowel een veilige schoen om te rijden, als een glamoureuse stiletto. Pfffft…. het moet niet gekker worden… Wat dacht je ervan om gewoon standaard een stel gympen in de auto te leggen? Zo doe ik het in elk geval al jaren.

Volgens een onderzoek van Sheilas’ Wheels draagt vier op de vijf Britse vrouwen verkeerde schoenen tijdens het autorijden. Een derde van de vrouwen draagt soms slippers, en achttien procent heeft al eens met blote voeten gereden.

‘Het is verbazend hoeveel vrouwen zichzelf en hun passagiers in gevaar brengen door de verkeerde schoenen of helemaal geen schoenen te dragen’, zegt Jacky Brown, woordvoerder van Sheilas’ Wheels.

17 Comments on “Auto schoen

 1. Naaldhakken, flipflops, blote voeten… ook sokken en lompe bergschoenen zijn ronduit gevaarlijk op (naast/tussen/achter) de pedalen. Kun je toch op je klompen aanvoelen 😉
  Goed schoeisel is nét zo belangrijk als een juiste zitpositie achter het stuur!

 2. Mijn vriendin is daarintegen wel een high-heel tiepje. Zij draagt altijd hoge hakken, dus ook tijdens het rijden. Gaat haar heel gemakkelijk af. Dus zij vind zo’n inklapbare hak een beetje onzin.

 3. Het gaat er niet om of het iemand gemakkelijk afgaat om met hoge hakken te rijden. Het is gewoon echt gevaarlijk.

 4. ik vind op hoge hakken lopen het einde
  ik ken er zelfs op rennen.
  maar soms zie ik wel eens mensen op hoge hakken, dan ken je zeggen, ja dat is gevaarlijk
  die kunnen er amper op staan hahahahaha
  mvg

 5. Ja, hoge hakken kunnen erg sexy zijn. Met de juiste outfit en de juiste benen, in combinatie met de juiste manier van erop bewegen. Maar de discussie ging ook niet of over of het vrouwelijk is of niet. Het gaat erover of het al dan niet veilig is om mee auto te rijden. Daar kunnen we kort over zijn, denk je niet?
  En ik vind het ontzettend knap dat jij er zelfs op kunt rennen. Ik spaar mijn spieren liever 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*