Nieuwe VW: strak in de jas

cobo detroitIn ijzig Detroit presenteert VW op dit moment haar nieuwe compacte coupe studie, zeer origineel de Compact Coupe geheten die, zo te zien, een zeer strakke jas draagt. De auto is waarschijnlijk best mooi, maar deze foto’s lijken wel van die geretoucheerde Playboy-pix. Geen vlekje, geen spatje, geen lichtstraaltje verkeerd. Het ziet er zeer onnatuurlijk – en wat mij betreft – erg onaantrekkelijk uit. In ieder geval: de auto wordt waarschijnlijk de vervanger van de Jetta en staat op de bekendste Amerikaanse autoshow die inmiddels in volle gang is en in het segment, tussen de sportieve Scirocco en de elegante Passat CC in. Op de eerste blik doet-ie mij een beetje aan ‘n Volvo denken…

DB2010AU00010

Bijzonder is niet alleen zijn elegante uiterlijk, maar ook de aandrijflijn. Hij krijgt namelijk een 150 pk sterke TSI-motor in combinatie met een 27 pk sterke elektromotor op lithium-ion batterijen. Het moet tot meer pit en geringer drinkgedrag leiden, in het persbericht noemt men een gemiddelde van 4,2 l/100 km.

DB2010AU00011

De elektromotor en de turbobenzinemotor werken samen; de eerste kan bijvoorbeeld voor extra boost zorgen tijdens het inhalen of accelereren en hij fungeert als generator bij het afremmen; de bewegingsenergie wordt weer omgezet in elektriciteit. Ook kun je op deze motor kleine stukjes volledig elektrisch rijden.Een start-stop systeem heeft-ie ook aan boord, het wordt al langer op de de BlueMotion-modellen van VW geleverd.
Deze motoren werken samen met een zeventraps DSG transmissie die de krachten op de voorwielen overbrengt.

DB2010AU00019
Ik ben benieuwd hoe dit Volkswagentje er live uitziet. Keep you posted!

4 Comments on “Nieuwe VW: strak in de jas

  1. Wat een afgrijselijk interieur! Doet me om de een of andere reden denken aan een Ford Sierra of zo. Ik mag hopen dat de grijze delen niet van dat harde plastic gemaakt zijn, maar daar hoef ik me bij Volkswagen denk ik geen zorgen over te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*