Nieuwe Revu – oproep

Weekblad Nieuwe Revu wil mij in een schaduwkabinet-artikel uitroepen tot Minister van Verkeer en Waterstaat. En graag weten wat mijn beleid dan zou zijn. Nu heb ik daar zelf wel wat ideetjes over en ik heb al wat nuttige tips gekregen van onze ‘Staatssecretaris’ Ton Roks, maar meer suggesties zijn welkom! En als ik dan toch ingezworen word als minister ;-)), deel ik graag Nelson Mandela’s wijze woorden uit zijn inaugurele rede met jullie:

“Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is het licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.

We vragen onszelf: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn? Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
Er is niets verlichts aan je klein te maken opdat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen.
Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen en dat licht is in iedereen.

En als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen.

Als wij van onze angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*