Nieuwe Porsche!!

Ik heb de Porsche Cayenne eigenlijk altijd een lelijke groffe bak gevonden. Schoenmaker blijf bij je leest, dacht ik altijd als ik zo’n enorm log ogend apparaat voorbij zag rijden. De sportwagens: prachtig, vooral de Cayman vind ik top! Maar laat het maken van terreinwagens nu maar over aan de specialisten: Jeep en Land Rover. Inmiddels maakte ik in het Zuid Spaanse Jerez kennis met de vernieuwe Cayenne:

porschecayenneenik.jpg

Aangepast zijn z’n koplampen en ook z’n derriere kreeg een lift en hij oogt nu strakker.

porschecayennetotaalenik.jpg

Het lompe is er vanaf en ik heb bewondering gekregen voor de vernieuwde techniek van de Cayenne. De motoren V6, V8 en V8 met turbo kregen directe benzine-injectie waardoor ze niet alleen meer power tentoon spreiden, maar ook zuiniger en schoner zijn geworden. Goed voor het imago!

porschecayenne.jpg

Ook kreeg de Cayenne het zogenaamde Porsche Dynamic Chassis Control-systeem. We deden een slalom in zowel de oude als de nieuwe en het was super: de koets helt met het nieuwe systeem totaal niet meer over, terwijl ik in de oude al gauw een beetje groen werd! Mijn Autovisie-bijrijder Robert zei terecht: het is net of deze wagen op rails rijdt.

porschecayenne20072.jpg

Het gaat enorm moeiteloos, iedereen kan deze wagen zonder problemen rijden… Je kunt ermee smijten alsof het een klein autootje is. Pas als je stevig remt, voel je dat je met een 2100 kg wegende wagen onderweg bent. Porsche biedt PDCC aan als een optie. Wat ons betreft een ‘must have’-optie!

cayenne.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*