Plannen 2010: Bavo Galama

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier deel 5 uit de 14-delige serie.

Bavo Galama (presentator Gek op Wielen): “Jongens autoboek schrijven.”

Bavo Galama

“Mijn goede voornemen voor 2009 was: minder bekeuringen krijgen. Ik was onder meer zes keer geflitst op dezelfde weg in Friesland en baalde daar enorm van. Daarom gebruik ik nu vaker de cruise control. Dat is saai. En dus bel ik nu vaker in de auto, dat is tevens een goede manier om vriendschappen te onderhouden.

Bavo Galama-2

“Leuk was dat Uitgeverij Kluitman me belde of ik een boekje over auto’s voor jeugd tussen de 9 en 14 jaar wil schrijven. Ik was zeer vereerd want dat is de uitgeverij van De Kameleon, boeken die ik vroeger verslond. Dat ga ik dus doen en het wordt dan een ‘cadeautje’ dat ik zelf op die leeftijd had willen krijgen. Over supercars en de bijbehorende technische info, maar dan beginneruitleg. Het moet voor Sinterklaas 2010 in de winkels liggen. Voorts wil ik meer racen in het komende jaar. Ik heb dit jaar mijn licentie gehaald en ben tijdens mijn eerste race in een MX-5 één na laatste geworden. Dat nodigt uit tot vaker oefenen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*