Plannen 2010: Jos Verstappen

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier deel 11 uit de 14-delige serie.

Jos Verstappen (coureur): “Voorbereidingen treffen om te winnen”.

jos verstappen

“Eigenlijk heb ik iedere week, elke dag weer goede voornemens. Namelijk: winnen! In 2010 ga ik gewoon door met het begeleiden van mijn zoon Max naar de kartraces en ik probeer hem zo goed mogelijk te ondersteunen op dit sportieve pad. Natuurlijk zijn we van vele factoren afhankelijk, maar ik zorg er in elk geval voor dat ons materiaal het allerbeste is.”

Jos en Max Verstappen

“We zijn op dit moment bezig om de nieuwe kartmotoren die op de markt zijn gekomen te testen en te kiezen met welke we verder willen. Welke is het meest geschikt om sneller en beter te maken? Het is handig dat we daarvoor zelf een testbank hebben zodat we niet constant af te hoeven reizen naar de circuits. De eerstkomende races zijn in februari op het Italiaanse Lonato circuit. We gaan dan voor de wintercup.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*