Mr. Bean maakt (opnieuw) brokken

rowan atkinson portretDe Britse acteur Rowan Atkinson – beter bekend als Mister Bean – heeft donderdagavond zijn McLaren F1 ter waarde van een kleine 750 duizend euro in de berm geparkeerd. Atkinson (56) raakte eerst in een spin, klapte tegen een boom en een lantaarnpaal aan en kwam uiteindelijk aan de andere kant van de weg tot stilstand. Atkinson kon er zelf snel uitklimmen voordat de auto in brand raakte. Die kon gelukkig snel geblust worden en de acteur werd met verwondingen aan zijn schouder naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een getuige is Atkinson aan de dood ontsnapt…

rowan-atkinson-at-the-wheel-of-his-mcclaren-f1-in-1998-pic-pa-271244743

Het is niet de eerste keer dat Atkinson een ongeluk kreeg met de inmiddels al oude McLaren, die een topsnelheid van 400 kilometer per uur kan halen. In 1999 knalde hij met de toen net nieuwe auto tegen een Rover Metro waarbij de McLaren eveneens zware schade opliep.

rowan atkinson f1 mclaren

Atkinson staat bekend om zijn liefde voor snelle auto’s en hard rijden. Hij schrijft regelmatig voor allerlei autobladen en er staan onder meer een Aston Martin Virage, een oude Rolls en een Morris Traveller in de schuren rond z’n oude domineeshuis in Oxfordshire. Hij heeft ook de snelste ronde op z’n naam staan in de competitie ‘Star in a Reasonably Priced Car’ voor beroemdheden bij het populaire tv-programma Top Gear.

2 Comments on “Mr. Bean maakt (opnieuw) brokken

  1. Sinds de introductie van de McLaren F1, was het de snelste productieauto van de wereld met een geclaimde topsnelheid van 386,5 km/u.

    (wikipedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*