‘Motorvrouw van het Jaar’ tuft Harley

Hier een leuk ‘vrouwen & motor’ nieuwtje:
Eerder deze week werd Simone Bokma, die onlangs op de Motorbeurs Utrecht werd verkozen tot ‘Motorvrouw van het jaar’, de sleutels overhandigd van een splinternieuwe Harley-Davidson Sportster ‘Forty-Eight’. Dealer Principal van Authorized Harley-Davidson Dealer Motor Saloon uit Amersfoort, Marco van Velzen, stelt de motor een jaar lang ter beschikking.

Motorvrouw Simone_Bokma_&_Marco_van_Velzen

Marco van Velzen; “Dit is een mooi vervolg voor Simone nu zij verkozen is tot ‘Motorvrouw van het jaar’. Simone zit in het bestuur van ons H.O.G. (Harley Owners Group) Chapter; het Rock City Chapter Amersfoort. Zij is daarin erg actief met de speciaal voor de H.O.G. vrouwen opgerichte afdeling ‘Ladies of Harley’.”

Motorvrouw Simone_Bokma

Simone Bokma krijgt een jaar lang de feloranje Forty-Eight ter beschikking en Harley-Davidson Insurance sponsort mee door de verzekering op zich te nemen. “Voor mij is het gewoon het hele jaar ‘Oranje Boven’, glundert Simone trots, als zij zittend op de Sportster de sleutels van Marco van Velzen krijgt uitgereikt. “Ik ben van plan om veel evenementen met deze motor te gaan bezoeken en hoop dan tevens veel vrouwen te stimuleren om ook motor te gaan rijden, het liefst natuurlijk een Harley!”

De Harley Owners Group is een door H-D gesponsorde en aan Authorized Harley-Davidson Dealers gelieerde motorclub, die inmiddels wereldwijd ruim 1.1 miljoen leden telt. Het Rock City Chapter van Motor Saloon in Amersfoort, is één van de grootste in Europa en is erg actief. Zo staat de zogenoemde ‘Garage Party’ welke speciaal voor vrouwen wordt georganiseerd op de planning voor het najaar. Tijdens zo’n Garage Party leren vrouwen onder andere hoe zij een motor goed voor hun postuur en aan hun eigen wensen kunnen aanpassen met bijvoorbeeld een ander stuur, zadel etc. Verder wordt er uitgelegd waarop ze moeten letten als er voor specifieke (en vooral veilige) motorkleding wordt geshopt en hoe zij bijvoorbeeld in haar eentje een gevallen motor overeind kunnen zetten. Een praktijkervaring die het zelfvertrouwen een enorme boost geeft.

(Foto’s: Onno Wieringa)

1 Comment on “‘Motorvrouw van het Jaar’ tuft Harley

  1. De verleiding is groot Viola. Gelukkig heeft de HD van Simone geen buddyseat. Oranje is echt niet stoer. Simone is wel cool. Viola, is het wat om ze uit te nodigen in je autovilla voor hun garageparty. Ik kan dan weer helpen met shoppen. Dream on George, dream on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*