MINI’s toekomstmuziek

Mini BadgeBMW heeft grote plannen met zijn kleinste merk MINI. Na de Clubman – die inmiddels alweer twee jaar oud is – is er een hele batterij concepts van het hipste merk getoond. Allemaal met hoge ‘hebben’ kwaliteiten. En allemaal met de voor MINI zo herkenbare ‘fun-factor’. Voor volgend jaar staat in ieder geval een nieuwe crossover op basis van de Clubman op het programma. Ik ben in ieder geval wel klaar voor een nieuwe van dit door zowel mannen als vrouwen geliefde merk. Deze twee onderstaande mogen van mij ook zo in productie, vooral de Roadster. De Coupe-concept vind ik nog wat ‘rommelig’ ogen, maar dat kan aan de kleur en vorm van het dakje liggen dat nogal in het oog springt.

MINI Concepts

MINI coupe concept

MINI Roadster concept

Behalve deze twee Frankfurter concept-debutanten, de Roadster en de Coupe, werkt men volgens de kristallen, of in dit geval, speculazen autobol aan maarliefst drie nieuwe MINI-concepts. Allereerst gaan er geruchten dat de Moke nieuw leven krijgt ingeblazen. Deze buggy-achtige zou op een van de eerstvolgende shows zal worden getoont. Hier de oude, die wel wat weg heeft van een SUV-golfkarretje:

Mini Moke (klassiek)

Door insiders wordt de ‘nieuwe’ Moke omschreven als een klein Jeep Wrangler-achtig model dat intern SpaceBox wordt genoemd. Op Internet circuleren al wat foto’s, dit is zo lelijk dat het gewoon niet echt kan zijn 😐

Mini Moke - evt toekomst

Nog een speculatie: bij de tweede MINI-concept schijnt het om een meer mainstream, vierdeurs model te gaan op basis van de Clubman die moet gaan concurreren met sterke spelers als de VW Golf GTi’s van deze wereld. En de derde MINI-concept waarover gefluisterd wordt, is een eco-vriendelijke auto die ook technologie zal bevatten die al is getoond op de BMW Vision Concept.
Het is allemaal nog wat vaag, maar in de komende paar jaar is er dus veel nieuws van het MINI-front te verwachten. Keep you posted!

1 Comment on “MINI’s toekomstmuziek

  1. Dit wordt helemaal niks, denk ik. Hoe moet je in hemelsnaam instappen als het dak van de cabrio dicht is? Een Mini is een Mini en niet minder, maar ook niet meer. Zo’n Moke stamt uit de tijd dat ze platforms gebruikten voor kitcars. Maar om er een apart Mini model van te maken … Jammer om zo’n Britse icoon te misbruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*