Mercedes CLS 63 AMG

Het was geen straf, dat ritje in de nieuwe Mercedes CLS 63 die door huistuner AMG is ontworpen en me met zijn koppel van 630Nm in de sportstoelen drukte. De achtcilinder doet het samen met een 7-traps automaat die je automatisch of handmatig (laat) schakelen met flippers aan het AMG-stuur.

Om hem te onderscheiden van de ‘gewone’ CLS is de voor- en achterbumper van de 63 AMG een beetje anders, hij heeft een spoilertje op de kofferbak en de twee dubbele uitlaatpijpen. Verder zijn de letters ‘6.3 AMG’ op de voorschermen geplakt en heeft de grille drie in plaats van vier lamellen. De vijfspaaks lichtmetalen wielen zijn 18 inch van formaat en helemaal des Mercedes’ in titanium grey gespoten. Hij heeft keramische remschijven voor. 
De speciale AMG sportstoelen zijn het vermelden waard, want de optie massage zat op ‘de onze’. En dus reed ik door Wenen terwijl er op mijn rug van alles gebeurde, mmm…

Luxe is deze auto. En ik bleef vanuit de auto in de Weense etalageruiten kijken, want wat is het een imposante verschijning. Daarnaast is hij ongekend fel. Want trap je het gaspedaal in dan wil hij vooruit! En die grom! Heerlijk!! De achtcilinders stampen en ik heb meerdere keren een beetje gegeneerd om me heen gekeken: ahem sorry mevrouw, m’neer voor deze (heeerlijke) herrie. Je ziet er als blondine (eventueel met donkerharige heer naast je) ook al gauw heeeel fout in uit 😉 Als boodschappenauto zal-ie ook heel fijn zijn, maar wil je met z’n viertjes naar het zuiden suizen dan moeten de twee achterin wat kleiner qua romp zijn anders zitten ze tegen het aflopende dak aan. Kniesoor die daarop let: ik zat de hele middag met een glimlach. En daar gaat het allemaal om, nietwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*