Mercedes CLC & CLS

Aan de introductie van Mercedes‘ opgeleukte kleine coupe-ster de CLC was meteen gekoppeld aan het faceliftje van de CLS. Ik reed in beide en moet zeggen: fijn!

De CLC is een heel wendbare, vlotte coupe die er iets beter uitziet dan het voorgaande model. Men heeft de auto bovendien zoveel mogelijk strakke rij-eigenschappen meegegeven en dat was voelbaar in besturing en demping. Hoewel een Mercedes nooit zo strak zal sturen als een BMW – bij Mercedes staat comfort nu eenmaal auf Nummer Eins – heeft hij een veel beter stuurgevoel en een wat straffere ‘zit’ gekregen. Ik voelde me er in elk geval aardig in thuis: het is een moderne, doch niet modieuze auto.

We probeerden twee motoren-versie’s: de 230 met handgeschakelde zesbak en de 350 met zeventraps automaat. Beide super, voor de power hoef je de 350 alhaast niet te kopen. Al zou ik dus altijd voor de handgeschakelde gaan: je hebt er voor mijn gevoel altijd meer contact met de wagen. Daarmee schijn ik tot een uitstervend ras te horen, want het leeuwedeel van Mercedessen wordt met de automaat verkocht. Later meer in diverse artikelen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*