Meest sexy auto van 2008

Volgens een Britse studie onder vrouwen is de nieuwe Fiat 500 de ‘meest sexy auto’ ter wereld. Op de tweede plaats in de poll eindigde de Jaguar XF, derde werd de Mini Clubman. De vrouwen omschrijven de Fiat 500 als perfect voor een ritje door de stad of naar school.
Eerder al riep het Britse autoblad Top Gear de Fiat 500 tot meest sexy auto. “In een 500 lijkt zelfs een non iets van een drift tot voorplanting uit te stralen”, schreef het blad. Op de tweede plaats bij Top Gear staat de Aston Martin DBS, derde de Maserati Quattroporte.

Dit nodigt mij uit tot het geven van mijn eigen Top 3 van meest sexy auto’s, even zo uit het blote hoofd, aanvullingen zijn uiteraard welkom:

In de categorie sportwagens:
1. Alfa Romeo 8C Competizione / Porsche Cayman S (Ik kon echt niet kiezen, beide, beide!)
2. Jaguar XKR (Zelden zo’n stijlvolle auto gereden.)
3. Corvette Z06 (Dat geluid, dat geluid!)

In de categorie klein maar fijn:
1. Alfa Romeo MiTo (In de Dynamic stand rijdt-ie super!)
2. Suzuki Swift (Snel uitziend bakkie.)
3. Seat Ibiza (Veel mooier dan zijn voorganger.)

In de categorie cabriolets:
1. Chrysler Crossfire (Uit productie, snik, maar wat is het een frivole bak!).
2. Audi TTS (smooth operator)
3. VW Eos (Lekkere, stijlvolle vierzitter.)

In de serie stationwagens:
1. Mercedes C63 AMG Station (Powerrrrr in stijlvolle jas)
2. Audi RS6 Avant (Genot om in te rijden, ‘jas’ is tamelijk grijs.)
3. BMW M5 Touring (Had ook op nummer 1 of 2 kunnen staan).

In de serie doorsnee maar lekker:
1. Mazda 6 (Erg fraaie, complete auto, pa heeft er een.)
2. VW Golf (Moet ik hier iets over zeggen? Blijvertje tot in het jaar 2060)
3. Audi A3 (Keurige keuze en als ‘S’ in oranje ook om hebberig van te worden).

In de serie SUV’s:
1. Range Rover (De opper-SUV aller SUV’s)
2. Jeep Wrangler (SUV zoals een SUV bedoeld is: kaal en hoekig).
3. Landrover Freelander (Om je thuis in te voelen, voor alledag.)

30 Comments on “Meest sexy auto van 2008

 1. In de categorie sportwagens:
  1. Corvette C6 (Geluid idd)
  2. Porsche 911 GT3 RS (Zo hoopt mijn 911 ooit wakker te worden)
  3. Aston Martin DBS (Kan volgende maand een rijtestje voor je doen mocht je dat willen)

  In de categorie klein maar fijn:
  1. Is sowieso niet sexy.

  In de categorie cabriolets:
  1. Porsche 911 4s Cabrio

  In de serie stationwagens:
  1. BMW M5 Touring (En dan een dame er in, zwarte ‘jas’)

  In de serie doorsnee maar lekker:
  1. Doorsnee is niet sexy Viola

  In de serie SUV’s:
  1. Range Rover Vogue (Niet voor minder gaan, dat is niet sexy.)
  2. Jeep Wrangler (Vooruit, met je eens).
  3. Cadillac Escalade (Groot, groter, porno)

 2. Beste Viola,

  Wat sexy is en wat niet heeft misschien ook nog wel met persoonlijke smaak te maken, maar dat je niet tussen een 8C en een Cayman kunt kiezen gaat mijn pet te boven.

  Wijdt er eens een pol aan zou ik zeggen, ik vermoed dat meer dan 85% voor de 8C kiest.

  Naar mijn bescheiden mening hoort er in een lijstje met meest sexy auto’s toch zeker een Aston Martin te staan, en een Maserati Gran Turismo S.

  Als je het ‘mijn lijst met favoriete of meest begeerlijke auto’s van 2008’ had genoemd dan had niemand er iets tegenin kunnen brengen, maar sexy is toch wel een definitie waar bepaalde auto’s wel en bepaalde niet onder vallen. Een Golf duidelijk niet, hoe fijn die auto verder ook is.

 3. Grappig dat mannen hun eigen mening als zeer serieus zien en die van een vrouw altijd afdoen als een soort gezwets. Wat willen jullie nou? Gelijk? Jullie hebben in mijn ogen gewoon last van Grote Egootjes heren.

 4. Nounounounounou Viola! Jouw lijstje spreekt me zeker aan, maar om nou meteen zo generaliserend en sexistisch te reageren 😯
  Laat ze dan toch gewoon lullen…

 5. De Cayman en de 8C staan op een verdiende eerste plaats bij de sportwagens. De SUV’s ben ik ‘t niet helemaal mee eens. Schrap de Wrangler en zet er een Mercedes-Benz G-klasse neer. Prachtbak.

 6. Wat heeft het zin om een lijstje te maken van meest sexy station wagon als je de M5 op plek 3 zet en dan er nog bij zet dat ie ook op nummer 1 had kunnen staan. :S

 7. Viola niet altijd aardig zijn. En Viola ook niet altijd aardig hoeven te zijn.
  Overigens, als ik EEN auto zou moeten kiezen dan zou het de CAYMAN worden. In wit, S, met cremekleurige lederen bekleding. Zo.

 8. Beste Viola,

  Hahaha, ik zie er zéker niet sexy uit, dat weet ik zeker dus in jou ogen zeer waarschijnlijk ook niet.

  Door je reactie krijg ik het gevoel dat je je een beetje aangevallen voelt wat helemaal mijn bedoeling niet is. Wat ik duidelijk heb proberen te maken is dat iets wat sexy is volgens mij aan bepaalde kenmerken moet voldoen -die overigens vrij lastig te definieren zijn-. Lingerie is voor veel mensen sexy, een zelfgebreide vormeloze bloemetjesjurk niet, al zullen er ook altijd zijn die het omgekeerde vinden, maar ís het dan ook sexy?

  Een Jeep Wrangler valt mi. eerder onder stoer dan onder sexy, wat niet wil zeggen dat jij hem niet sexy kan vinden omdat jij er met andere ogen naar kijkt dan ik.

  Het gaat mij helemaal niet om gelijk te krijgen zoals je suggereerd maar ik ben wel benieuwd of er een lijstje te maken is met dingen waar een auto aan moet voldoen om hem sexy te maken. Dat lijkt me vrijwel onmogelijk.

  Hartelijke groet,

  Johan

 9. kom op kerels, ga nou niet direct doen of je het allemaal beter weet, begin dan verdorrie je eigen weblog!!

  ik ben het met de meeste rijtjes wel eens, maar zoals enkele mannekes hier hun menningspuien kan ik het alleen maar extra eens zijn met de reacties van viola

  @ johan,
  knuppel lees dan even verder:

  “Dit nodigt mij uit tot het geven van mijn eigen Top 3”

  dat lijkt me toch duidelijk een mening als in “een top 3 van auto’s die ik sexy VIND” dat was nou niet echt te missen, zeker vet gedrukt niet…!

  ffkes niet zo denigrerend doen zeg..

 10. nogmaals @ johan,

  je spreekt jezelf een beetje tegen, je begint over een aantal voorwaarden waaraan een auto moet voldoen om sexy te zijn en vervolgens geef je aan dat het onmogelijk is om die te definïëren..

  wat wil je nou?

 11. @ Bakkerst:

  “Dit nodigt mij uit tot het geven van mijn eigen Top 3″ Hier heb ik -stom- inderdaad overheen gelezen zie ik nu waardoor mijn reactie (over sexy auto’s in zijn het algemeen) niet aansloot op wat Viola schreef.

  2. Zorg aub. dat je weet wat het woord denigrerend betekend voor je het schrijft. Ik heb nergens gekleineerd, op afgegeven of minachtend over gedaan.

  3. Ik spreek mezelf volgens mij niet tegen, ik schreef dat het VRIJWEL onmogelijk is maar ben misschien niet helemaal duidelijk geweest. Als je -zeg even 10- definities opstelt waar een auto aan moet voldoen VOORDAT hij sexy is dan kan het zijn dat een auto die aan minder (7 of 8) van de criteria voldoet nog steeds heel sexy is.

 12. Klassieke Jaguars tot midden jaren ’60 zijn sexy…
  Hoe Sir William Lyons het flikte om zulke sensuele lijnen in blik geklopt te krijgen is mij een raadsel. Maar het is gewoon opwindend om je blik over de flanken van een XK120 te laten glijden.
  Alsof je stiekem naar een andere -prachtige- vrouw kijkt…

 13. Ik zal maar doen waar om gevraagd word

  Sportwagens
  1. Alfa Romeo 8C Competizione
  2. Lamborgini Muira
  3. Aston Martin DBS (het jaren 70 model)

  Cabrio’s
  1.Aston Martin V8 Vantage cabrio
  2.Jaguar E Type
  3.Alfa Spider (het orginele model)

  Net erg netjes om al je spuug te gallen op het internet Johan. Het is Viola’s mening en blijf daar vanaf. Ik kies ook blindelings voor een 8C maar een Cayman is zeker niet lelijk.

 14. Leuk om ook eens een keer de mening van een vrouw te zien! Vooral wat betreft de Cayman S ben ik het volledig met je eens!

 15. @ Henk Jan:

  In reactie 13 1e alinea heb ik uitleg gegeven waardoor de verwarring ontstaan is, waardoor ik -voor mijn uitleg- logischerwijs ook bepaald commentaar kreeg. Uit reactie 9 blijkt dat ik Viola’s mening wel degelijk respecteer.

  Net als een ander eerder moet je helaas grotere woorden gebruiken dan gepast; Je gal spugen is heel iets anders dan je eigen mening geven.

  Het leek mij interessant een discussie te starten met autoliefhebbers onder elkaar om te kijken om uit te vinden wat een auto nu precies sexy maakt, of dat objectief te beoordelen is of voor een -groot?- deel subjectief is.
  Dit met respect voor elkaars mening en zonder daarbij grote woorden of ongepaste beschuldigingen te uitten omdat er zonodig dingen uitvergroot moeten worden zonder naar de hele context te kijken.

 16. nieuwe poging:
  Als auto’s van vóór 2008 mee mogen doen 😉 dan is ‘n Top 3 welhaast onmogelijk!

  Leuke typering van sexy kwam ik hier tegen: skippythorson.blogspot.com/2008/07/100th-post-confession.html 😀

 17. Een Auto is sexy als die bepaalde emoties oproept bij iemand. Zonder dat er ook maar een meter in gereden word moet de auto al iets doen met je.

 18. Hallo/hoi,
  ……..mijn god,hòe kun je nu een Cayman delen op 1. met een 8C.Was je op een open dag bij een molenaar en heb je een tik van de w….. gehad??Goed ,ieders mening OK.Enne,heb èerst mijn eigen mening getypt,en daarnà de anderen gelezen.Ik denk zèlf dat Duitsers nooit!(zonder hulp van Italiaanse/buitenlandse designers) uberhaupt een sexy auto zullen maken,laat staan eentje met fantasie.Zoals Da Silva zegt over de Golf:voor de doorsnee klant,(met of zonder petje).En zo was het en zal ‘t waarschijnlijk altijd blijven.De naam zegt ‘t al;Volks-wagen.

  Doei en de gr. ,
  JP

 19. @ Inconginto:

  Nee hoor, gelukig niet want dat lijkt me erg saai.

  Vond de reacties van Henk Jan en Karel die beschreven wat sexy inhoud erg goed, al roepen ze bij mij ook weer nieuwe vragen op. Misschien ga ik er wel te diep op in voor een forum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*