Mazda horloge

Er is weer een kindje geboren! Pa en Ma zijn in dit geval Mazda en de Duitse fabrikant van tophorloges, Sinn Spezialuhren uit Frankfurt. Het kindje is een exclusieve chronograaf waarin de uiterlijke kenmerken van verschillende Mazda’s: de MX-5 en de jongste concept car, de Mazda Hakaze terug komen.

mazda-sinn horloge-vrijstaand.jpg

De bevruchting had plaats op het circuit van Hockenheim. Hasip Girgin, assistent hoofdontwerper bij het Europese R & D Centre van Mazda ging er meteen mee aan de slag en 15 maanden later was het idee gerealiseerd. Girgin ontwierp voor het eerst een horloge: “Het was een uitdaging,” geeft hij toe, “want ik wilde dat de vormgeving van het horloge mensen direct zou aanspreken. Ik heb er meer dan een jaar aan gewerkt om een horloge te ontwerpen dat dezelfde sensualiteit uitstraalt als onze auto’s.”

mazda-sinn horloge.jpg

Om dit te bereiken gebruikte hij een afgeronde rechthoekige vorm, die terugkomt in de luchtinlaten, achterlichten en portiergrepen van de Mazda MX-5, als uitgangspunt. “Ik geloof dat we de optimale harmonie gevonden hebben tussen een geometrische vorm en de strakke, zachte welvingen die typerend zijn voor de vorm van dit ontwerp,” zegt Girgin. Ook het bandje van de chronograaf met de unieke vlindergesp is een verwijzing naar het design van een Mazda. Het bandje is gemaakt van siliconenrubber en heeft hetzelfde bandenprofiel als dat van de Mazda Hakaze, de jongste Nagare designstudie, ontworpen door het Europese designteam van Mazda, die werd onthuld op de Autosalon van Genève in maart dit jaar.

mazda hakaze.jpg

Hasip Girgin heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van een aantal productieauto’s en concept cars in de afgelopen 12 jaar. Girgin is het meest bekend om zijn ontwerpvoorstellen voor de Mazda3. Maar zijn artistieke talent gaat verder dan het ontwerpen van auto’s. Hij is een getalenteerd schilder, die in Duitsland heeft geëxposeerd en lezingen houdt over design aan de unversiteit van Pforzheim.Deze Mazda Design Chronograph is in strikt gelimiteerde oplage en te koop vanaf half augustus bij de Europese Mazda dealers voor ongeveer € 1.490.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*