Mazda CX-7

Het gaat goed in crossover-land. Na het grote succes van Nissans Qasqai – die niet aan te slepen blijkt – komt nu ook Mazda met zijn CX-7 naar Europa.

mazda_cx-7.jpg

Na de succesvolle introductie van de Mazda CX-7 in Noord-Amerika en Japan, waar inmiddels meer dan 46.000 exemplaren van de crossover zijn verkocht, komt de CX-7 nu naar Europa in een versie die is aangepast aan de specifieke wensen van Europese berijders.

mazda cx-7.jpg

De auto is op vele fronten aangepast: rij-eigenschappen, comfort, wielophanging, sturen, remmen, ABS, DSC (Dynamic Stability Control), NVH (aandrijving en geluid) en kwaliteit. Samen met toeleveranciers en collega’s van Mazda Japan werd er door het team hard gewerkt om de auto een meer sportief rijgedrag mee te geven. Dit werd onder meer bereikt dankzij uitgebreide tests op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring, op kronkelige bergweggetjes, op topsnelheid over de Duitse Autobahn en tijdens testen onder winterse omstandigheden in Noord-Europa.

mazda cx-7 a.jpg

Speciale aandacht daarbij kreeg de 2.3 liter DISI turbo benzinemotor, die in de Europese versie van de CX-7 de 260 pk sterke direct ingespoten benzinemotor is gekoppeld aan een speciaal ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*