Mazda CX-7 en Seat Freetrack

Het crossoverlandschap wordt nog uitgestrekter met de komst van twee nieuwe crossovers:
1. Mazda’s CX-7 komt eind van de maand naar Nederlandse bodem. In de States is hij er al een tijdje en daarom heeft de wagen ook duidelijk grote genen.

mazdacx-7.jpg

Voor de Europese markt heeft Mazda slechts de verlichting en bumperpartij aangepast. En is daarmee best een mooie bak geworden. Zijn power haalt de kruising tussen een SUV en een sportwagon uit de 2,3-liter DSI met turbo die we al kennen uit de 6 en de 3.
Hij ‘doet’ 260 pk en heeft een trekkracht van 380 Nm waarmee je een (begrensde) topsnelheid van 210 kilometer per uur kunt bereiken. De dieselversie komt na 2008 op de markt.

mazdacx-7-int.jpg

2. Nog een nieuwe ‘kruismodel’ komt uit Spanje: Seat’s Freetrack die ook zowel op straat als in het terrein te rijden is. Hij kreeg stoere, uitgebouwde bumpers, vierwielaandrijving (bij normaal gebruik is hij voorwielaandreven en zonodig gaat 50% van de aandrijfkracht naar de achterwielen), en staat 4 cm hoger op de pootjes dan de Altea waarvan hij is afgeleidt.

seatalteafreetrack.jpg

In het interieur is de bi-color een leuke bijkomstigheid en voor het terreingevoel is dat uitgevoerd in zwart in combi met een aardse bruintint.

seatalteafreetrack-int.jpg

Hij is er met de 2.0 TFSI die we o.a. uit de Leon FR kennen en die doet 200 pk. Ook is er een diesel: de 2.0 liter TDI.

seatalteafreetrack-a.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*