Mazda 6

Foto’s roepen vaak een heel ander beeld op dan de werkelijkheid: het zijn momentopnamen. Daarom vind ik het altijd moeilijk om iets of iemand van een foto te beoordelen. De eerste indruk van deze nieuwe Mazda 6 is in elk geval: super!

mazda6.jpg

Het merk uit Hirosjima zal volgende maand op de Frankfurtse autosalon meer info en foto’s over de nieuweling vrijgeven. Ik zal designchef Laurens van den Acker er eens over bevragen.

laurensvdacker.jpg

Altijd prettig om in zo’n geval niet met Japanners te hoeven praten maar met een Nederlander. Met alle respect: het is echt een drama om een Japanner te moeten interviewen. Die zeggen overal ‘maybe’ op en daar kun je dus bij het uitwerken helemaal niets mee. Ik heb eens iemand van Honda geinterviewd en die liet zijn vertaalster hele boekdelen opdreunen waarvan ik achteraf ook dacht: veel woorden, weinig wol. Enniewee: de Mazda6 is er nog knapper op geworden. Mazda belooft daarnaast: dynamisch rijgedrag, nog betere kwaliteit, grotere veiligheid en betere aandacht voor het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*