Maserati’s klapper

Bij SUV’s van sportwagenmerken denk ik altijd – excusez moi – zoveel verschil met een Kia Sorento of een VW Touareg zie ik niet. Als je erin rijdt is het natuurlijk weer een ander verhaal en ook qua afwerking zie je heus (al dan niet grote) verschillen. Maar de vorm blijft typico SUV. Zo ook deze concept van Maserati, de Kubang.

Maserati-Kubang-IAA

Afgezien van de zeer onelegante naam die eerder Amerikaans aandoet, herken je aan de voorkant de typische styling van Maserati’s Style Center. Hij is voorzien van de grote grille met drietand en strak gesneden lichtunits. Van achteren gezien kun je hem verwarren met andere SUV’s en ook van opzij denk ik: what the bleep…?

Maserati-Kubang

De Maserianen lijken zich ook een beetje te schamen dat ze nu ook zijn gezwicht voor het grote geld. In het persbericht vertellen ze in ieder geval over veranderde tijden en dat door de samenwerking met Chrysler nu ook dit soort modellen gemaakt kan worden. Als je bedenkt dat Porsche het meest verdient met de Cayenne dan is het voor andere sportwagenbouwers natuurlijk ook heel verleidelijk. Onder de motorkap van deze concept zit waarschijnlijk niks, noppes, nada: de makers zeggen dat er nog nieuwe motoren voor ontwikkeld zullen worden en dat het model qua rijgedrag een echte Maserati zal zijn. Met een ‘Kabang’ komt hij hier in ieder geval niet echt binnen. We gaan het in de toekomst zien, until then, keep you posted!

Maserati-Kubang-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*