Maserati GranCabrio: droomauto!

Het weer mag dan vandaag niet echt denderend zijn, open rijden doe je toch wel. Tenminste, als je de smaak te pakken hebt van deze Maserati GranCabrio, de eerste vierzits convertible in de geschiedenis van het merk met de Drietand. Ik zeg: Mjam!

c-Maserati Gran Cabrio

De nieuwe dakloze beleeft op 15 september zijn werelddebuut op de Frankfurt Motor Show. Deze introductie maakt Maserati’s productreeks compleet, die nu bestaat uit drie verschillende modelseries: Quattroporte, GranTurismo en GranCabrio.
De GranCabrio is getekend: Pininfarina. Een droomauto die is ontworpen en gebouwd voor (vermogende) mannen en vrouwen die, volgens het persbericht, veel waarde hechten aan een ingetogen maar wel gedistingeerde levensstijl. Zouden ze de kopers bij Maserati straks gaan screenen? ‘Willen alle potentiele kopers met grote gouden kettingen en zegelringen zich nu naar de uitgang begeven?’ 😉

c-maserati-grancabrio2

Zoals alle cabrio’s Made by Maserati: auto’s bedoeld voor de verfijnde kenners. Het model zet de traditie van open Maserati’s naadloos voort en voegt zich in de rij van belangrijke convertibles in de geschiedenis van de autoproducent uit Modena, zoals de 1950 A6G Frua Spyder, de 1960 3500GT Vignale Spyder, de 1964 Mistral Spyder, de 1968 Ghibli Spyder en de 2001 Spyder, ontworpen door Giorgetto Giugiaro. Met dit model keerde Maserati terug op de Amerikaanse markt.

c-maserati-grancabrio3

In de voetstappen van die lange geschiedenis wordt met de GranCabrio een nieuw hoofdstuk geschreven, omdat nooit eerder een vierpersoons cabrio is geproduceerd in de Viale Ciro Menotti Maserati-fabriek. Ik ben vooral blij dat er ook vier uitstekende stoelen in zitten (het zitcomfort liep bij Maserati wat mij betreft wat achter bij de rest) waardoor het nu niet alleen voor- maar ook achterin goed toeven is.

c-maserati-grancabrio4

Qua powerpraat nog het volgende: de GranCabrio wordt aangedreven door een 4,7 liter V8 krachtbron van 323 kW (440 pk!) en het is de cabrio met de langste wielbasis op de markt.
De Maserati GranCabrio zal eind dit jaar worden geïntroduceerd, waarna hij begin volgend jaar wereldwijd beschikbaar zal komen. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar: doe mij er maar twee!

14 Comments on “Maserati GranCabrio: droomauto!

 1. Hmm, je leeft nog en je schrijft positief over de stoelen. Of je schrijft dat omdat het moet of omdat het waar is…

  Wel weer een beestachtig mooie bolide al ben ik zelf meer van als het een cabrio moet zijn dan een 2 zitter.
  [verstopt zich voor de maffia]

 2. Die vierzittenplaatsen zijn IMO brilliant, want volgens mij is dit de enige 4zitscabrio op de markt. (de gigantisch dure drophead en Azure buiten beschouwing gelaten).

 3. Vierzitscabrio’s: Audi A3, A4 en A5 cabrio, Infiniti G37 Cabrio, BMW t, 3 en 6 serie cabrio, Mercedes CLK, Peugeot 308 CC… ik kan nog wel even doorgaan hoor Anthony 😉
  Misschien moet ik er een specialtje van maken.

 4. Het feit dat ik gemakkelijk in een granturismo pas met mijn 1m85 is toch een groot voordeel tov zijn concurenten. Ok, naar zuid frankrijk gaan zal misschien een beetje stram zitten, maar dat geld ook zo voor het gros van de moderne auto’s.
  99,9% van de tijd zit je vanvoor, maar die 0.1% is toch mooi meegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*