Marcel Bastiaans ‘doet’ Lamborghini

Neerlands meest sympathieke kunstschilder, Marcel Bastiaans, is autofiel van zijn blanke kruin tot in zijn tenen. Vandaar dat de autoindustrie hem al jaren weet te vinden voor het ‘opleuken’ van niet alleen hun kantoren met zijn bijzondere schilderijen, maar nu ook voor het verfraaien van – bijvoorbeeld – een racewagen. Onlangs deed hij het voor Lamborghini, dat met het Blancpain Reiter team toch al opvalt tijdens diverse GT-races.

Marcel vertelt: “Ik heb een aantal voorstellen gemaakt en de eerste waren echte ‘art-cars’. Dat was echter niet helemaal de bedoeling, men wilde dat het optisch een racewagen bleef. We vonden een compromis in mijn voorstel dat ik Attack 1 had genoemd: het is een diepzeeroofvis van het agressiefste soort. De vis is opgebouwd uit cirkels en planeten en ziet er niet opgeplakt of surrealistisch uit. Daarom is het beter geintegreerd in de flanken van de Gallardo en laat het beeldmerk van Blancpain goed zichtbaar.”

“Ik heb gekozen voor een zwarte Lamborghini met zwart carbon als basis. Daarna kwam de vlakverdeling in oranje en wit, waarop ook de raceoveralls en de handtekeningkaarten zijn aangepast. Vooral de beweging van de oranje lijnen en vlakken zorgt ervoor dat de Gallardo nog dramatischer overkomt en de vormen sterk worden geaccentueerd. Het oranje draagt bij aan de (Hollandse) emotie – deze Lambo wordt gereden door Peter Kox en Nico Pronk – en van boven gezien vormen de twee lijnen de hoorns van een stier.”

(Dit is het originele ontwerp).

“In de diepzeevis heb ik een belangrijk onderdeel uit een bepaald type Blancpain horloge geintegreerd: het Tourbillon. Het is een soort breiwerk geworden, vergelijkbaar met mijn schilderijen waardoor de vis enkel in tweede instantie te zien is. Daar is bewust voor gekozen.”

Een aantal van Marcels schilderijen wordt tijdens alle races geexposeerd in de VIP-rooms en aldus maakt Marcels ‘Blancpain Lamborghini Series’ nu een fantastische wereldtournee. De Lamborghini is – op de Hungaroring en op Monza – al veel gefotografeerd en de pers noemde de wagen ‘stunning’. Wat vinden jullie ervan? Carwoman vind ‘m cool! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*