Land Rover Freelander (deel 5)

Onlangs maakte ik een artikel voor de Land Rover special ‘powered by’ Autovisie. Hier het laatste deel van de tekst.

violalandrover10.jpg

Tijdens een kop koffie bij manege Poelenburg in Schoorl word ik aangesproken door een amazone die na een buitenrit net van haar paard stapt. Ze vind de Freelander mooi ‘strak’ en vraagt of ze er ook een paardentrailer achter kan hangen. Yep, laat een trekhaak monteren en hij kan een geremde sleep van max. 2000 kg voorttrekken. Genoeg om wel twee ‘Souvenirs’; de naam van haar prachtige volbloed, mee te vervoeren. Ik merk dat SUV’s behoorlijk populair zijn bij paardenmensen: het halve parkeerterrein staat ermee vol en het merk Land Rover is hier goed vertegenwoordigd.

violalandrover12.jpg

Ook in de file valt het op hoeveel SUV’s Nederland inmiddels rijk is. Nadeeltje: rijders van ‘gewone’ wagens laten grotere broeders er bij het invoegen bepaald niet automatisch tussen. Je moet wat vaker je charmes in de strijd gooien, glimlachen en gebarend vragen of je ertussen mag. Ondertussen verveelt ook het innerlijk van de Freelander 2 niet. Hij heeft veel luxe trekjes. Zijn brede middenconsole en massief en krachtig ogende dashboard neigen nadrukkelijk naar de Range Rover. En hoewel ik ruim zit voelt het achter het stuur knus en huiselijk. Het komt waarschijnlijk omdat er licht in overvloed is, want ‘onze’ Freelander heeft een panoramadak.

violalandrover15.jpg

Het voorste deel is elektrisch bedienbaar en is ook nog is uitgerust met een soort windvangertje waardoor je geen last hebt van onaangename suis-geluiden en tocht tijdens het rijden. Wel apart vind ik de enigszins smalle armleuningen waarmee de voorste stoelen zijn uitgerust. Hij zit mij bij het schakelen een beetje in de weg, dus klap ik ‘m omhoog. Handig dat ze op beide stoelen zitten, hoef je niet met je bijrijder te ruziën over de stand.Ondertussen ben ik blij met het navigatiesysteem dat feilloos werkt zonder dat ik er gebruiksaanwijzingen van formaat telefoonboek op na hoef te slaan. Het heeft een groot bemeten aanraakscherm en de bijbehorende DVD beslaat heel Europa. We kunnen zo door naar Parijs! Uiteraard wordt ook het audiosysteem getest. Je kunt hier optioneel ook een iPod- of andere muziekspelerkoppeling bij bestellen. We hebben het neusje van de zalm; het Dolby ProLogic 7.1 systeem met 13 speakers, subwoofer en 12 x 40 Watt versterking. En dus klinkt het alsof Bono en de leden van U2 bij ons aan boord zitten om New Years Day te zingen. We zijn het helemaal eens: volgens ons wordt dit hét jaar voor de nieuwe Freelander 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*